AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

miércoles, 21 de enero de 2015

PP: CAL AUDITAR LA GESTIÓ DE LA POLICIA MUNICIPAL

 
 
 

 

El Partit Popular proposarà a la resta de grups municipals que s’auditi la Policia Municipal. El cos està al centre del debat polític arran de la gestió que en duu a terme el seu intendent, Josep Miquel Duran, de qui el propi ple ha demanat que sigui cessat.

 
Segons assegura el Partit Popular “han arribat reiterades queixes i mostres de desconfiança dels ciutadans i dels propis funcionaris policials, dubtant de la correcta gestió dels recursos i el desenvolupament adequat del servei que duu a terme la direcció de l’organització”. En aquest sentit, l’organització política vol que s’auditi de forma externa la gestió de la Policia, i que es crei una comissió tècnica i política per a supervisar l’auditoria.

 

Una gestió polémica

 
La gestió policial de l’intendent Josep Miquel Duran ha comportat queixes tant dins com fora del cos. De fet, la seva política de gestió dels recursos humans ha estat posada en dubte per diversos agents, que van crear l’Associació Independent de la Policia Municipal de Sabadell (més info: ‘¿Otra Policia Municipal es posible?‘). Mantenen que el cos té unitats innecessàries, com la canina o altres, mentre que no s’aboquen tants recursos com calen en les competències exclusives per a la Policia Municipal. També denuncien arbitrarietats en la gestió dels recursos humans. Altres formacions polítiques com Esquerra Unida i Alternativa han denunciat sovint la gestió policial (més info: ‘Policia Municipal‘).

 

El cap de la policia, imputat a Mercuri

 
A més, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, tenen sobre la seva taula des de fa dos anys la moció aprovada pel ple municipal instant a que l’intendent Duran sigui cessat. Duran està imputat al cas Mercuri per tràfic d’influències (més info: ‘Las multas y el jefe de la Policía‘).
Des d’aquell moment, el govern assegura que no assisteix a actes de representació, tot i que la seva presència és periòdica per exemple a la celebració del patró de la Policia Nacional o a la presentació de les patrulles mixtes entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. Sigui com sigui, dos anys després, Duran segueix sent intendent. I la plaça que el consistori va crear de coordinador de Seguretat, amb atribucions per dur a terme la gestió humana i salarial del cos policial, no s’ha cobert.
 
 
 
 
Publicado en la web www.isabadell.cat el 21/01/2015
 
 

SOLICITUD DE AUDITORIA DE GESTION

Documento remitido a las diferentes fuerzas políticas para su votación en el próximo Pleno Municipal.


EXPOSICIÓ DE MOTIUS
                                                                                                        
L’Associació Independent dels Policies Municipals de Sabadell és una agrupació de funcionaris policials reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb el número 53.591 fundada amb l'objectiu de reclamar dins de l'organització policial del Cos de la Policia Municipal de Sabadell que es compleixin una sèrie de principis bàsics recollits en les normes d'actuació administrativa com són la transparència, la igualtat d'oportunitats, el servei públic i l'eficàcia dels mitjans.

Aquesta exposició de motius conté les raons per les quals, al nostre judici, és important adoptar una mesura per part del Ple Municipal. Aquesta mesura consisteix en iniciar una Auditoria de Gestió en la Policia Municipal de Sabadell externa i independent sota la premissa d'analitzar, diagnosticar i establir paràmetres amb la finalitat de reajustar l'organització de la Policia Municipal. La nostra organització policial necessita urgentment una reestructuració, sent necessària una reducció ràpida de la seva estructura de costos per millorar, fonamentalment, la seva organització i establir un control d'eficàcia, eficiència, transparència i economia.


Per aquesta raó, les justificacions s'enfoquen sota els següents aspectes:


(1) Raons d'índole organitzativa


(2) Raons d'índole funcional

(3) Raons d'índole legal-administrativa


1. RAONS D'ÍNDOLE ORGANITZATIVA

La Policia Municipal de Sabadell viu des de fa temps immersa en un procés de desestructuració i conflicte derivat del buit organitzatiu i l'absència total d'objectius, provocant una total descoordinació entre els membres de la plantilla i fins i tot el Staff de Comandament.


2. RAONS D'ÍNDOLE FUNCIONAL


Dins de l'organització policial es viuen una sèrie de tensions internes que provoquen un estat de crispació constant, davant l'organització del treball imposada des de la Prefectura del Cos. Per això, el descoratjament i la desmoralització afecta fins i tot a la salut dels agents per l'estrès, l'ansietat i altres patologies pròpies de les pressions a les quals estan sotmesos, en trobar-se diàriament un ambient de treball crispat i desmotivat, derivat tot això, d'una tipologia de gestió dogmàtica sota aspectes axiomàtics.


3. RAONS D'ÍNDOLE LEGAL-ADMINISTRATIVA


L'atorgament indiscriminat de prerrogatives diferents a la resta de la plantilla ocasiona la vulneració tàcita dels principis constitucionals d'ordre administratiu que estan recollits en el marc normatiu dels empleats públics. En la Policia Municipal de Sabadell, la igualtat, el mèrit i la capacitat han estat suplantats per la concessió de beneficis laborals a dit, sense importar que aquesta vulneració fragant d'aquests principis, estigui reprovada pel Tribunal Constitucional on censura qualsevol preterició o reserva «ad personam», ja sigui de manera expressa com encoberta. La imparcialitat i l'objectivitat han estat bandejades del dia a dia en aquest col·lectiu.
sábado, 10 de enero de 2015

NUESTRO MAS SENTIDO PESAMEDesde estas paginas, la Asociación Independiente de la Policía Municipal de Sabadell quiere expresar su mas rotunda repulsa al vil asesinato de nuestros compañeros de la Policía Francesa en el ataque terrorista en la sede del diario Charlie-Hebdo

Ahmed Merabet, de 42 años, fue el agente que se encontraba en la ruta de los asaltantes durante su huida. Le dispararon un tiro en la pierna y luego, en el suelo, le remataron. Desgraciadamente, la imagen de su asesinato a sangre fría ha dado la vuelta al mundo.
 
Franck Brinsolaro, de 49 años, era policía que estaba encargado de la vigilancia de 'Charb', el director de la publicación.
Clarissa Jean-Philippe de 26 años (fotografía superior) Policía Municipal de Paris, asesinada cuando se acercaba a un accidente de trafico provocado por uno de los terroristas.

Para finalizar, queremos expresar nuestro mas sincero apoyo a todos los compañeros de los Cuerpos de Seguridad Franceses y a los familiares de los fallecidos, expresar nuestro mas sincero pésame.

D.E.P.