AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 14 de febrero de 2015

RUBI = SABADELL ?

 

El Ayuntamiento de Rubí expedienta a Bustos

 
 
 
El Ayuntamiento de Rubí (Barcelona) ha abierto un expediente informativo por la detención del cabo de la Policía Local del municipio Joaquín Bustos Garrido, hermano del exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, que presuntamente colaboró con un grupo criminal dedicado a robar en empresas.
 
Según ha informado este viernes el consistorio en un comunicado, abrió este expediente informativo el lunes, el día en que fue detenido el policía, para conocer "en profundidad las circunstancias que rodean al caso". Este expediente informativo servirá para decidir en los próximos días si se ha de iniciar un expediente disciplinario, ha precisado el Ayuntamiento.

El policía Joaquín Bustos fue detenido este lunes por pertenencia a grupo criminal, revelación de secretos e infidelidad en la custodia de documentos, y quedó en libertad tras pasar por comisaría, a la espera de comparecer ante un juez como imputado.

Los Mossos arrestaron en enero a tres miembros de esta banda de ladrones que presuntamente cometió 22 robos con fuerza en empresas del Baix Llobregat, Vallès Oriental y Vallès Occidental (Barcelona), y los tres ingresaron en prisión.
 


Publicado en el diario El País el 13/02/2015

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/02/13/catalunya/1423826963_665327.html

DETENIDO EL HERMANO PEQUEÑO DE BUSTOS

 
 
 
Los Mossos d’Esquadra detuvieron a Joaquim Bustos, cabo de la policía local de Rubí y hermano del exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, acusado de dar información a una banda de expertos ladrones de empresas a los que se les acusa de perpetrar, al menos, 22 robos en compañías. Tras declarar, los agentes lo dejaron en libertad a la espera de que declare en el juzgado de guardia.
 
Joaquim Bustos fue detenido el pasado lunes y acusado de pertenencia a organización criminal, revelación de secreto y de romper la custodia de pruebas y documentos. Según fuentes cercanas al caso, Bustos aprovechaba, presuntamente, su condición de agente de la autoridad para ayudar a la organización y señalar las empresas a las que asaltar.
 
Tres de los asaltantes de la banda fueron detenidos a finales de septiembre acusados de robar en el interior de empresas utilizando la técnica del butrón. A los arrestados, tres hombres de entre 33 y 42 años de nacionalidad kosovar y vecinos de Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès y Salt, se les acusa de 22 robos perpetrados en diversas empresas localizadas en el Baix Llobregat, Vallès Oriental y Vallès Occidental. A los detenidos se les imputa los delitos de falsificación documental, robo de vehículos, robo con fuerza y organización criminal. Además de diversos objetos de valor, los arrestados robaron más de 100.000 euros en metálico.
 
A finales de 2013, los agentes de los Mossos d’Esquadra detectaron un incremento de los robos con fuerza perpetrados en empresas en las que siempre se acababa perforando la caja fuerte y sustrayendo el dinero que había en el interior. Los ladrones forzaban las cajas fuertes con hachas, una técnica que los agentes no habían visto anteriormente.

La investigación policial comprobó que los asaltantes utilizaban comunicadores portátiles, inhibidores de alarmas, hachas, mazos ligeros siempre de una determinada marca comercial y otro tipo de herramientas como puntales, linternas y utensilios para agujerear paredes. Los agentes también comprobaron que la organización seleccionaba previamente las empresas e incluso visitaban los edificios para obtener información de los elementos de seguridad que posteriormente debían sortear para acceder a las empresas.

Los tres ladrones utilizaban un turismo, a nombre de una tercera persona, que siempre estaba estacionado en un lugar cercano a la autopista C-58. El modus operandi siempre era el mismo: subían al vehículo, iban a un bosque cercano donde se cambiaban de ropa y calzado y se dirigían al polígono industrial donde ya habían detectado la empresa que iban a asaltar. Antes de entrar en los edificios, uno o dos vehículos realizaban labores de contravigilancia en los perímetros de los polígonos industriales para evitar ser vistos. Tras el robo, volvían al bosque, ocultaban la ropa y el calzado de trabajo entre la vegetación y volvían a aparcar el vehículo con el que habían perpetrado el asalto.

El pasado 28 de diciembre, los Mossos d’Esquadra, con una orden del Juzgado de Instrucción número 3 de Martorell, realizaron cinco entradas y registros de domicilios situados en Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès, Sabadell y Salt y se procedió a la detención de tres miembros del grupo. También se localizaron diversas de las herramientas utilizadas para los asaltos y algunos de los objetos robados.

El juez instructor de la causa decretó el ingreso en prisión provisional de los tres detenidos y dictó una orden de busca y captura para dos miembros de la trama criminal. La investigación continuó abierta y el pasado lunes los agentes detuvieron al hermano del exalcalde de Sabadell, al que se le acusa de ser uno de los miembros de la organización.
 
Publicado en el diario el país el 13/02/2015
 
 

miércoles, 4 de febrero de 2015

S'AUDITARÀ LA GESTIO TÈCNICA DE LA POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL

 

 

A més de la cessió de la Nova Creu Alta al Centre d’Esports Sabadell durant 30 anys, el ple municipal de febrer de 2015 ha tingut altres punts d’interès.

 
S’acosten les eleccions i en cada sessió cada cop són més les vegades que s’emplacen temes al proper mandat com alguns portaveus demanen per auditar la policia municipal. En canvi, en altres qüestions, com la cessió de Can Balsach al Casal El Talleret, el calendari apreta ja que els compromisos obliguen a complir abans de maig. El ple municipal de febrer gairebé quatre hores i mitja i a excepció feta d’una picabaralla dialèctica entre la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez i l’alcalde, ha estat bastant tranquil.
 

1. El Tallaret, endavant

 
La nova associació Casal El Tallaret de la Creu Alta ha aconseguit posar d’acord tots els regidors perquè es cedeixi la nau nord de Cal Balsach i fer així un espai comunitari a la Creu Alta. La característica principal serà l’autogestió entre l’entitat, formada per l’AA.VV Creu Alta, els Diables, els Gegants, Llamps i Trons o l’Esplai La Branca. Tots els regidors van votar a favor. El compromís és tenir la cessió preparada abans que acabi el mandat. Caldrà adequar els espais.
 

2. S’auditarà la gestió tècnica de la Policia Municipal

 
El Partit Popular ha aconseguit que s’aprovés la moció que aporta al ple municipal per auditar de forma externa la gestió de la Policia Municipal. Ha aconseguit el suport del govern socialista, que ha enfocat l’auditoria com a tècnica mentre que bona part de l’oposició creu que el problema de la policia rau en la gestió i si cal concretar en l’intendent, Josep Miquel Duran, molt contestat dins del cos i imputat al cas Mercuri per tràfic d’influències.
 
 
Cuca Santos (PP), intervenint al ple. Autor: David B.
Cuca Santos (PP), intervenint al ple. Autor: David B.Tot i així, la moció es va aprovar amb els vots de PSC, PP i ICV-EUiA. CiU i Entesa van votar en contra al creu que l’auditoria ara servirà de poc i valdria més destinar els diners que costi a altres partides. Prefereixen esperar a les eleccions.
 

3. Conflicte d’interessos a la Taula del Patrimoni?

 
L’Entesa ha aconseguit aprovar la moció per crear un reglament a la Taula del Patrimoni, un òrgan consultiu que diu la seva en la protecció patrimonial. S’ha aprovat per unanimitat. L’Entesa vol reglamentar qui pot formar part per evitar el que va passar amb la decisió sobre el Despatx Corominas on, segons mantenen, dos membres de la Taula tenien interessos privats i tot i així no van sortir de la reunió. El regidor d’Urbanisme, Ramon Burgués, va dir desconèixer el fet però, segons la portaveu Virgínia Domínguez, consta en les actes oportunes.
 

4. Protecció Civil llança un SOS

 
Un representant de Protecció Civil, Luis de la Torre, va participar al ple per demanar una partida pressupostària de l’Ajuntament per poder continuar la seva tasca, que porten a terme des de fa 15 anys. La proposta ha anat de la mà del grup d’Esquerra Unida i Alternativa, que l’ha portat en forma de moció i ha aconseguit aprovar-la. Volen una partida pròpia i específica perquè ara mateix no és així. No s’ha quantificat però l’aportació que cal fer des de les arques municipals. Protecció Civil col•labora en esdeveniments esportius, culturals i festius de la ciutat durant tot l’any. Està formada actualment per una cinquantena de voluntaris.
 

5. Associació Propietaris Forestals

 
L’ajuntament de Sabadell s’ha adherit a la nova Associació de Propietaris Forestals de Sabadell, Castellar, Sentmenat i Terrassa. Es vol així gestionar de forma unificada i compartida la gestió del desastre que van significar les ventades de desembre, que van assolar el bosc de Can Deu entre altres zones del Rodal.
 

6. Paco Bustos, absent

 
El regidor socialista sense funcions Paco Bustos no va assistir al ple municipal una setmana després de passa tres dies al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on va ser jutjat per la peça Montcada del cas Mercuri. En una pregunta al final de la sessió, tant la portaveu de l’Entesa com la d’EUiA van fer esment a la seva situació. L’alcalde, Juan Carlos Sánchez (PSC) va tornar a assegurar que l’acta pertany al regidor i ha de ser ell qui prengui una decisió. De moment, dos anys i tres mesos després de ser imputat en diverses peces del cas, i a l’espera de sentencia per la primera, continua sent regidor.
 

7. Protesta veinal

 
Diversos representants del moviment veinal han assistit uns minuts al ple per denunciar la manca de medicaments pels afectats per hepatitis C. Han estat uns minuts a la sala de plens i anteriorment han fet una concentració a les portes de la Casa Gran.
 

8. La Plataforma Soterrament, de nou al ple

 
La Plataforma Soterrament FGC Ara! ha assistit de nou al ple municipal, com fa cada mes. Reclamen que es garanteixi el finançament del tram que s’ha de soterrat. En una pregunta a l’alcalde, la portaveu de l’Entesa, va tornar a reclamar qui pagarà.
L’alcalde Sánchez va dir que l’última moció obliga el govern català a assumir el cost de l’obra, i que la negociació serà dura ja que el govern català estima que soterrar les vies es una millora urbana, i que per tant no l’ha d’assumir. L’Ajuntament, a través d’un conveni aprovat el 2012 per PSC, CiU i PP es va comprometre a finançar el 50 per cent a través d’una operació urbanística que sembla difícil en l’actual situació. Després el govern local ha virat i ha reclamat a la Generalitat els fons, com l’oposició d’esquerres i la pròpia plataforma exigien. Però la Generalitat de moment no s’avé a la reclamació. La solució, en paraules de l’alcalde, hauria de venir ja més del Parlament i d’un compromís pressupostari, que de la pressió sabadellenca.
 

9. Polèmica pel seguiment del judici del regidor Lluis Monge

 
La portaveu d’EUiA, Marisol Martínez, va preguntar a l’alcalde si no calia reduir la dedicadió completa que té assignada el regidor de Sostenibilitat, Lluis Monge, ja que va tenir temps la setmana passada per passar tres dies en sessió de matí i tarda al Palau de Justícia donant suport als germans Bustos i la resta d’acusats a la peça Montcada del cas Mercuri. Segons Martínez, Monge va escriure a les xarxes socials que podia anar al judici ja que aquest mandat l’exigència era menor. Donades aquestes declaracions, Martínez va preguntar si no calia reduir la dedicació (i en conseqüència també la retribució) al regidor. En la seva resposta, Sánchez va donar la cara pel seu regidor assegurant que es pot organitzar el temps com cregui convenient sempre i quan compleixi les seves obligacions, com així fa. Sánchez va assegurar que Martínez no podia en canvi dir el mateix ja que acostuma a assistir poc a les comissions informatives o altres reunions del consistori. A continuació, va donar per acabat el ple.
 
 Publicado el 5 de febrero de 2015 en www.isabadell.cat