AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 27 de febrero de 2016

12 PLACES D'AGENT, 2 DE CAPORAL I 1 DE SERGENT, EN ELS PRESSUPOST D'EL ANY 2016


Foto portada: els tinents d'alcalde Maties Serracant, Fernàndez (alcalde), Joan Berlanga i Marisol Martínez. Autor: J.d.A. 


  • Arribarà als 182,29 milions d’euros aquest any, 10,68 milions més que el 2015.

  • El ple debatrà la proposta del govern el proper 18 de març en sessió extraordinària.

Quan gairebé han transcorregut dos mesos d’any, finalment l’executiu municipal ha presentat el pressupost municipal aquest divendres. Més aviat les línies polítiques que tindran els comptes. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha estat l’encarregat de presentar la proposta, flanquejat pels tres tinents d’alcalde.

S’ha procedit a una presentació més política que econòmica, marcant les prioritats de l’executiu quatripartit. Segons Fernàndez, són la transformació de la ciutat, la resposta a les necessitats de la gent i la projecció del lideratge de Sabadell. En aquest sentit, hi haurà una sèrie de regidories que guanyen protagonisme. Per exemple, aquelles vinculades a l’àrea social. El pressupost d’Educació creixerà en 700.000 euros, augmentant el número de plans educatius d’entorn i posant en marxa un pla d’èxit educatiu. El pla de xoc contra l’emergència social estarà dotat amb 850.000 euros més. A les polítiques de lluita contra l’atur que es fan al Vapor Llonch se les dotarà amb 1,1 milions d’euros més que l’any 2015, últim pressupost del govern socialista (i aprovat per la Junta de Govern sense passar pel ple municipal). Es reserven 350.000 euros per a rehabilitar pisos de cara al fons social d’habitatge.

Pel que fa a l’espai públic, la qualitat del qual és molt criticada per diversos agents (neteja, manteniments, parcs, zones verdes, arbrat, residus…) s’apostarà per incrementar la partida de manteniment fins els 650.000 euros. Segons Fernàndez, l’any 2015 la partida era de 50.000 euros. La partida de neteja arriba als 27 milions d’euros. El número de persones destinades a supervisar l’empresa concessionària de recollida de residus i de neteja viària augmentarà de quatre a set persones. A nivell de plantilla, s’apostarà per crear noves places: 26 entre intervenció, assessoria jurídica, àmbit social i Policia Municipal (es cobriran sis places vacants i es convocaran sis places d’agent, dues de caporal i una de sergent). Segons Fernàndez, s’adequaran els espais de la prefectura de Policia a Can Marcet. El personal municipal cobrarà un 1 per cent més, com marca la llei, i cobrarà la meitat de la paga extra de l’any 2012.


La Policia convocarà noves places aquest any. Autor: cedida.


Finalment, pel que fa a l’eix anomenat ‘Ciutat líder’, es destinaran 30 milions d’euros. Les accions de nova governança s’enduran 8,7 milions, Cultura 7,8 milions, Esports set milions (amb una inversió de 2,1 milions entre La Bassa i les pistes Josep Molins), Comerç 3,1 milions i Drets de Ciutadania 3,3 milions.

Obres

Pel que fa a obres, l’executiu planteja una sèrie d’espais prioritaris: el parc del Nord, la plaça d’Espanya, el parc de les Aigües (Can Llong) i el Passeig de la plaça Major.

No es pot comparar fàcilment

A l’hora de definir partides menys representades que l’any anterior, segons Fernàndez, comparar el pressupost del 2016 i el de l’any anterior és complex “ja que són estructures de pressupost diferents; però ara totes les regidories tindran més pressupost que l’any anterior”. Dels 10,68 milions d’euros que creixerà el pressupost, un de cada cinc euros provenen de la major recaptació fiscal.

Calendari

El pressupost s’ha presentat en les línies polítiques a les forces de l’oposició (PSC, CiU, C’s i PP) tot i que no de forma detallada. El proper dimarts es tancarà l’expedient i s’entregarà al departament d’intervenció. Començarà llavors la negociació política tot i que els comptes tenen garantida l’aprovació ja que l’executiu d’esquerres (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem) té majoria absoluta. El pressupost s’aprovarà en fase inicial el proper 18 de març en sessió extraordinària del ple.


Publicat el 26/02/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/el-pressupost-municipal-creixera-un-6-per-cent-lany-2016/

miércoles, 24 de febrero de 2016

SABADELL TINDRÀ UN INTENDENT PER EVITAR IMPUTATS AL CAPDAVANT DE LA POLICIAL'Ajuntament de Sabadell crearà la plaça d'intendent major de la Policia Local per dirigir el cos local. Amb aquesta figura, el consistori evita que el sostcap Antoni Cortés, que s'incorporarà de nou al cos en els propers dies, o l'intendent Josep Miquel Duran, de moment de baixa mèdica, assumeixin el lideratge de la Policia Local mentre són investigats en el marc del cas Mercuri.

Tot i així, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que es tracta d'una plaça "necessària" per donar estabilitat a la Policia Local i consolidar el model policial de proximitat. "Ens cal tenir una direcció estable", ha afirmat Fernández, qui ha evitat vincular la creació d'aquesta figura amb la presència d'investigats pel cas Mercuri dins el cos de seguretat local.

La creació de la nova plaça està prevista a la relació de llocs de treball del pressupost municipal del 2016, que es portarà a aprovació inicial el 18 de març. La intenció de l'equip de govern és provisionar la plaça a través d'una comissió de servei, com "la via més ràpida i eficient", ha dit Fernàndez.

De moment, la sostinspectora Pepita Llonch manté les responsabilitats al capdavant del cos que va assumir amb les baixes de Cortés i Duran.

Publicado el 24/02/2016 en  http://www.naciodigital.cat/sabadell/noticia/5260/sabadell/tindra/intendent/major/evitar/imputats/al/capdavant/policia

ANTONI CORTES, CAP DE LA POLICIA MUNICIPAL " DE FACTO ".
Foto portada: Llonch, segona per l'esquerra, Cortés, cinquè per l'esquerra, i Duran, segon per la dreta, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.
  •  El sotcap va notificar divendres a Juli Fernàndez que ja té l’alta mèdica i es reincorpora.

     

  • L’executiu es va comprometre a apartar els investigats de la direcció del cos policial.

     


El canvi de govern a Sabadell, el passat estiu, va dur aparellat un canvi en la direcció de la Policia Municipal. Els dos principals comandaments policials, l’intendent Josep Miquel Duran i el sotscap Antoni Cortés, van agafar la baixa mèdica, sent apartats així de la direcció del cos, i ascendint per antiguitat la subinspectora Pepita Llonch, tot i que en funcions.

 

Durant tots aquests mesos, Llonch ha estat la cara visible de la Policia Municipal. No sense problemes interns, ha dirigit la supressió d’algunes unitats especials del cos i ha fet les primeres passes per implantar la policia de proximitat. A nivell polític, el responsable del cos policial ha estat el mateix alcalde, Juli Fernàndez (ERC). Duran va agafar la baixa dos dies abans de que Fernàndez fos investit alcalde. Cortés va fer el mateix després d’una conversa amb l’alcalde republicà.

Però Fernàndez es va trobar una sorpresa quan va arribar el passat divendres a la plaça Sant Roc. El sotscap Antoni Cortés li va notificar, a l’edifici consistorial, que ja té l’alta mèdica. Per tant, Cortés torna al seu lloc de feina i donada la seva superioritat jeràrquica sobre Llonch, de facto ja és el nou cap de la Policia Municipal. Tot i així, després de la baixa ara ha de gaudir d’uns dies de vacances, però després de Setmana Santa ja reprendrà les seves funcions.

Antoni Cortés

Cortés va ser la mà dreta de l’intendent Josep Miquel Duran. S’investiga si va tolerar els abocaments de terres irregulars a la finca de Can Xupa, entre Sabadell i Polinyà. Es dilucida si va prevaricar. A més, segons el sumari del cas, Cortés va ser l’encarregat de retirar el vehicle del fill de Manuel Bustos del dipòsit municipal per evitar així una sanció.

El nou govern es va comprometre a obrir expedients informatius als investigats per aclarir les responsabilitats a nivell intern. Un fet que, segons ha sabut iSabadell, no s’ha dut a terme. Fonts coneixedores assenyalen la direcció de Recursos Humans de l’Ajuntament, qui no ha executat les ordres del govern municipal. En una entrevista a iSabadell, Fernàndez va dir que l’executiu compliria el seu compromís: cap imputat dirigirà la Policia Municipal:

El govern complirà amb el seu compromís d’apartar de les seves responsabilitats a les persones imputades en el cas Mercuri. Prendrem les mesures que siguin necessàries per complir amb aquest compromís garantint els drets jurídics d’aquestes persones”, va assegurar

Ara, per tant, el govern, que es mostra satisfet amb la feina duta a terme per Pepita Llonch, té poc més d’un mes per buscar una sortida al cas si no vol un investigat (abans imputat) dirigint la Policia Municipal de nou.
Publicado el 23/02/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/antoni-cortes-investigat-al-cas-mercuri-cap-de-la-policia-municipal-de-facto/


sábado, 20 de febrero de 2016

PER UNA LABOR POLICIAL RECONEGUDA


Diverses actuacions de la Policia Municipal de Sabadell estan sota tela de judici des de fa uns dies. Totes tenen un punt de coincidència: l’agent 1448. El policia, que ha treballat en comissió de serveis durant uns anys a Sabadell, abandonarà el cos en breu ja que ha suspès les proves d’accés. Però les seves accions estan aquests dies en boca de molts.

Publicado en http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/quatre-polemiques-sancions-i-un-policia/ el 14/02/2016

"" Recentment ha saltat als mitjans de comunicació una sèrie de denúncies ciutadanes en relació amb la presumpta actuació d'un agent de la Policia Municipal de Sabadell.

Des de la Associació Independent dels Policies Municipals de Sabadell, sempre hem estat en primera fila defensant una Policia transparent, igualitària, digna i amb vocació de servei públic.

Creiem imprescindible aconseguir aquests ítems i no deixarem de lluitar perquè la ciutadania s'identifiqui amb la seva Policia Municipal. Per això ens creiem que existeix un model d'Integració.

La funció policial no és fàcil, moltes vegades desagradable, però allí estem nosaltres per poder resoldre conjuntament amb la ciutadania els problemes de convivència.

És evident que encara queda molt a fer, però són els politics els que deuen fer esforços perquè el seu Policia Municipal sigui més propera i resolutiva, i és allí on ells no s'impliquen, deixant moltes vegades als funcionaris policials solos amb les seves propostes de millores en el servei públic.

Per això considerem impropi tota aquesta campanya de desprestigio cap al nostre col·lectiu. I ho considerem impropi perquè, al marge d'avaluar l'actuació de l'agent en qüestió que desconeixem i de vulnerar la presumpció d'innocència, creiem injust que des del propi ajuntament s'ataqui a tot un col·lectiu per l'actuació d'un dels seus membres.

MAI MÉS posar en dubte l'honorabilitat i professionalitat d'un col·lectiu per actuacions individuals, MAI MÉS fer desaparèixer la presumpció d'innocència, perquè llavors posarem en dubte la pròpia societat.

No hi ha bons ni dolents, hi ha persones i aquestes persones conformen organitzacions, quan una persona presumptament hagi realitzat alguna cosa incorrectament hi ha mecanismes legals per corregir-ho, però no per això cal posar en dubte a la resta de professionals.""

PER UNA POLICIA DIGNA, TRANSPARENT I INTEGRADA EN LA SOCIETAT.