AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 19 de marzo de 2016

COTXES ANTICS PER LA CADUCITAT DEL CONTRACTE DE LLOGUER I EL "DIESELGATE"

Foto portada: una furgoneta de la Policia Municipal, amb més de vint anys, al mercat ambulant de Campoamor, aquest dijous. Autor: J.d.A. 
  • L’escàndol dels motors dièsel va impedir la renovació de la flota policial.

  • C’s responsabilitza l’equip de govern i la seva “poca traça” de la situació.


 

Segons denuncia Ciutadans, la Policia Municipal ha vist reduïda de forma sensible la seva flota de vehicles. El cos policial tenia un contracte amb la marca Seat, en modalitat de renting (lloguer a llarg termini amb serveis complementaris). 

 

El contracte s’ha acabat i no s’ha renovat. El partit taronja responsabilitza dels fets la “poca traça” del quatripartit. La versió de l’executiu és diferent: ha calgut licitar un nou contracte ja que els vehicles que s’anaven a comprar estaven afectats per l’escàndol de les emissions dièsel de Volswagen i no es van poder matricular.

 

Segons l’equip de govern, el contracte dels vehicles de lloguer de la policia va finalitzar entre març i setembre de l’any passat (quatre al març i vuit al setembre). L’anterior equip de govern, del PSC, va iniciar els tràmits per un nou contracte de renting a l’abril, amb una tercera part dels vehicles en prorroga de contracte.

Els requisits van establir unes condicions que només tenia un model: el Seat Altea. Es va procedir a adjudicar el contracte de lloguer però el ministeri d’Indústria no va autoritzar la matriculació: els vehicles estaven dins de l’escàndol de les emissions dels motors dièsel protagonitzat per Volswagen i les seves filials, també anomenat ‘Dieselgate’. Així que els nous cotxes de renting no s’han incorporat.


Opció de compra més nou contracte de renting

Finalment, l’equip de govern ha optat per una triple sortida per no veure molt mermada la flota de vehicles de la policia.

En primer lloc, s’executa l’opció de compra de part dels models que llogaven fins l’any passat perquè alguns dels vehicles substitueixin els més antics de propietat.

En segon lloc, es tramita un nou contracte de renting, que es farà en els propers quatre mesos però cal afegir-hi el temps de transformació dels vehicles així que no estaran disponibles fins després de les vacances d’estiu.

I en tercer lloc, s’usen totes els vehicles disponibles, en algun cas, el que denuncia Ciutadans, tractant-se de vehicles antics. En tot cas, fonts municipals asseguren que els cotxes que ara hi ha per la ciutat i tenen més anys no s’usen per patrullar sinó per les unitats de proximitat, que es desplacen des de la prefectura als barris, aparquen i patrullen a peu.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, sosté que sigui com sigui la Policia Municipal utilitza ara una flota “que no és la més idònia per donar cobertura a una ciutat com Sabadell”.

El més greu és que la policia no disposarà de vehicles nous fins a començaments de l’any 2017, per molt que l’alcalde sostingui que es podria resoldre en quatre mesos, el que també ens sembla molt temps”, diu Hernández.

El partit taronja creu que la policia té diversos problemes i que aquesta situació “els agreuja”: des del passat 1 de març va acabar l’externalització del servei de la grua i “hi ha menys agents al carrer ja que han d’assumir part d’aquest servei”. 

Fonts municipals mantenen que hi ha instruccions de no reduir els serveis per cobrir el de grua. Només hi ha un agent que va amb la grua mentre que, en canvi, s’han produït incorporacions a la plantilla (altes mediques i agents per oposició de mobilitat).


Publicado el 18/03/2017 en http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/la-policia-municipal-amb-cotxes-antics-per-la-caducitat-del-contracte-de-lloguer-i-el-dieselgate/

martes, 8 de marzo de 2016

PSC, C’s i PP carreguen contra la “improvisació” en la municipalització de la grua
Foto: una grua, actuant. Autor: Òscar via Flickr.Dures crítiques de les formacions de l’oposició a la remunicipalització de la grua municipal. Tant els socialistes com Ciutadans i el PP asseguren que s’ha fet de forma improvisada i critiquen que onze persones que treballen a la fins la setmana passada concessionària ara s’han quedat sense feina.

 

El Partit dels Socialistes assegura que la forma com s’ha gestionat la remunicipalització de la grua municipal és deficient. Així ho ha traslladat el portaveu socialista, Josep Ayuso, a la Junta de Govern Local de dilluns, on l’oposició hi assisteix amb veu i sense vot. Ayuso manté que una de les condicions imprescindibles per a dur a terme les municipalitzacions era preservar els llocs de treball. A la vegada calia un informe valorant totes les implicacions de municipalitzar els serveis. En aquest sentit es va aprovar una moció al ple de juliol de l’any passat, a proposta de Guanyem Sabadell, i que va tenir la unanimitat:
Res d’això s’ha complert per part del govern: ni a dia d’avui disposem de cap informe que validi la municipalització del servei de grua ni cap altre, ni tampoc s’ha respectat el compromís de garantir els llocs de treball existents, ja que 11 treballadors dels servei de grua se’n van al carrer”, assegura Ayuso.
El portaveu socialista manté que no hi ha hagut cap tipus de “planificació política”. “Es podria haver evitat que 11 persones quedessin sense feina, sent absorbits per l’Ajuntament, i es podria haver evitat també haver de fer un procediment d’urgència per contractar 3 treballadors del Servei d’Ocupació de Catalunya, un numero de treballadors del tot insuficients per prestar el servei amb la qualitat necessària”.

C’s i PP hi abunden

Per la seva part, també Ciutadans carrega contra la “improvisació i populisme” de la mesura empresa pel govern local. El seu portaveu, Adrián Hernández, manté que “onze persones s’han quedat sense treball perquè el govern pugui justificar que ha fet alguna cosa en el seu primer any”. Tant C’s com el PSC critiquen que ara calgui destinar policies a cobrir els llocs vacants mentre no resol la borsa de treball.

També el Partit Popular va criticar durament la improvisació en la internalització de la grua. El seu portaveu, Esteban Gesa, va revelar divendres que el servei ha estat inactiu durant tres dies.

La Crida defensa el procés

Per la seva part, la Crida per Sabadell, que forma part del govern, assegura que el pas emprès amb la grua és “importantíssim” en reenfocar els serveis municipals cap a serveis públics de qualitat tant pels usuaris com pels treballadors. La formació política recorda que totes les formacions polítíques van votar al juliol una moció per començar la municipalització de serveis públics.


Publicado el 08/03/2016 en  http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/psc-cs-i-pp-carreguen-contra-la-improvisacio-en-la-municipalitzacio-de-la-grua/

jueves, 3 de marzo de 2016

LA GRUA MUNICIPAL : PRIMERA REMUNICIPALITZACIÓ


Foto portada: la grua, al carrer de la Salut, fa uns mesos. Autor: J.d.A.

 

L’ajuntament de Sabadell presta des d’aquest dimarts el servei de grup municipal de forma directa. És a dir, s’ha revertit l’externalització a l’empresa Dornier SA. Es tracta de la primera remunicipalització que es duu a terme per part del nou govern.


L’executiu local s’ha compromès en el seu pla de govern a estudiar la prestació dels serveis municipals que es duen a terme des d’empreses privades. N’hi ha diversos en règim de concessió: grua municipal, zona blava, escoles bressol, neteja viària, recollida de residus, gestió del subministrament d’aigua, manteniment de zones verdes, enllumenat.

Des d’aquest dimarts, l’Ajuntament ha assumit la gestió directa del servei de la grua municipal, a través de la Policia Municipal. Ho fan un cop ha acabat el contracte amb l’empresa Dornier SA. El consistori ha llogat dos vehicles i ha contractat de forma temporal els dos conductors. Mentrestant, s’ha obert una borsa de treball per proveir aquestes places. 

L’executiu assegura, en un comunicat, que es fugirà de “l’ànim recaptatori” i es potenciarà la grua com una forma de “garantir la mobilitat i la voluntat de servei a la ciutat”. Algunes de les formacions que ara configuren el govern local, com Guanyem Sabadell, havien fet una creuada contra el presumpte afany recaptatori del servei amb l’anterior govern. Fins i tot va sorgir una plataforma ciutadana

Pacte de govern

El servei de la grua és el primer que es prestarà de nou en règim de gestió directa. L’actual govern, en el seu pacte, es compromet a municipalitzar els serveis que finalitzen la seva concessió. Així mateix, s’estableix un pla de remunicipalització, que ha d’avaluar les concessions i valorar les vies de municipalització o gestió per part de l’economia social i solidària. Així mateix, el quatripartit es compromet a vetllar pel compliment de les externalitzacions i situant els treballadors en un paper protagonista.

La zona blava, el proper servei

La gestió de la zona blava serà el proper servei que s’internalitzi. S’ha allargat al màxim la concessió a l’empresa Serveis Generals de Municipis SA (SGMSA) i ara s’ha elaborat un contracte pont per acabar l’any. A partir del 2017, el consistori absorbirà la plantilla i el servei. Faltà concretar la forma.


Publicado el 03/03/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/la-grua-municipal-primera-remunicipalitzacio/