AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

viernes, 10 de enero de 2014

EUiA insisteix: LA GESTIO DE LA POLICIA DE SABADELL ES OPACA




EUiA reclama que el govern municipal els lliuri la informació que han demanat sobre la Policia Local.
  • Mena assegura que la primera peça per a la transparència en la gestió del cos seria destituir al seu cap.

  • El grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa a l’ajuntament de Sabadell ha denunciat la nul·la informació sobre la Policia que el govern municipal ha facilitat als regidors d’aquesta agrupació, tot i haver-la demanat en tres ocasions el darrer any.

    EUiA assegura que la Policia Municipal de Sabadell no compleix el model servei de policia de proximitat que s’hauria d’oferir a la ciutadania. Creuen que hi ha algunes unitats del cos a les que es donen unes competències que no corresponen a la Policia Municipal sinó que son competència d’altres cossos policials.
     
     
    Operatiu policial a Can Puiggener. Autor: David B.
     
     
    El passat mes d’abril, el grup municipal va presentar una moció que es va aprovar en el Ple Municipal on es demanava crear una comissió per  auditar la gestió de la Policia Municipal.
    Des d’aquella petició només hi ha hagut una reunió de la comissió de seguiment de la Policia Municipal, on l’únic que ens van facilitar van ser dades generals de casos de delinqüència de la ciutat i absolutament res del que creiem que hauria de ser la comissió de seguiment de la gestió de la policia”, ha apuntat Marisol Martínez, portaveu d’EUiA.
    El grup municipal assegura haver demanat al govern en tres instàncies a què es dedica la unitat d’informes, si està en ús, quina és la feina que desenvolupa, a què s’ha dedicat, quins èxits ha obtingut, a quina necessitat concreta respon i quins recursos ha comptat durant aquests anys. També han preguntat qui determina a qui segueix aquesta unitat, qui ha tingut accés als informes que la unitat hagi realitzat i a qui s’ha donat aquesta informació.
    A dia d’avui l’ajuntament de Sabadell no ha contestat a cap d’aquestes preguntes i ni a què es dedica la unitat d’informes. Davant d’aquesta falta de resposta ens fan dubtar de quina utilitat té aquesta unitat i ens fa dubtar també si l’Ajuntament coneix les activitats que realitza aquesta unitat o bé si ho coneixen i no ens ho volen dir”, ha assegurat Martínez.
    Per tot això, el grup municipal d’EUiA, traslladarà al secretari de l’ajuntament de Sabadell una sèria de qüestions: si es poden seguir incomplint mocions de forma sistemàtica aprovades pel ple, si es pot seguir vulnerant el dret a la informació que tenen els regidors de l’Ajuntament i si després d’entrar instàncies a l’Ajuntament  el govern d’una ciutat pot vulnerar el dret a la informació que té qualsevol regidor. L’informe que els lliuri el secretari servirà per prendre les mesures i accions que el grup cregui necessàries.
     
    El regidor Joan Mena, ha denunciat que “el mal endèmic que ha tingut la Policia Municipal és un mal que encara no s’ha corregit” i creu que “s’està amagant informació de forma deliberada”.
    Quan tinguem les respostes sobre la taula, podrem aclarir els dubtes de si s’està gestionant de forma efectiva la Policia del nostre municipi. De moment tenim molts dubtes que venen avalats també perquè el cap de la policia de la nostra ciutat està imputat per delictes relacionats amb el cas Mercuri i tant l’anterior alcalde com l’actual no han volgut destituir-lo ni expedientar-lo, ja que seria la primera peça fonamental per intentar evitar aquesta opacitat i aquesta falta de transparència que cap dels agents del cos de la Policia Municipal es mereix”, ha afirmat Mena.
    EUiA vol esbrinar també si les unitats USUR, la unitat d’escoltes i informes i la unitat de tir, que asseguren tenen un pressupost 1.850.000 euros, són necessàries per a la ciutat, quines competències tenen i quines tasques desenvolupen.
     
     
    Publicado el 10/01/2014 en www.isabadell.cat

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario