Una dotzena de persones que no fan pública la seva identitat vetllaran pel procés.
L’anomenada auditoria ciutadana arrenca el proper dilluns, amb una enquesta.
La regidora de Participació ha presentat aquest dimecres algunes novetats en l’anomenada auditoria ciutadana. Així s’ha presentat una comissió de seguiment externa que ha de vetllar pel procediment, i s’han retocat algunes part del procés ‘Posem llum a l’Ajuntament’, com els períodes que es poden estudiar.
Ja s’ha fet públic, accessible des d’internet, un document marc del projecte de l’auditoria ciutadana. A partir del dilluns 18 de gener la ciutadania podrà contestar, per internet o omplint una enquesta, un qüestionari sobre les polítiques de participació a la ciutat. Té quatre preguntes. Són les següents.
- ‘Penses que a Sabadell s’ha promocionat la participació ciutadana?’.
- ‘Has participat en algun procés participatiu organitzat per l’ajuntament de Sabadell?’.
- ‘Els processos participatius fets fins ara, consideres que les aportacions fetes s’han recollit en les polítiques de govern?’.
- ‘Si haguessis d’escollir algun tema per poder participar, en quin t’agradaria poder fer-ho?’.
A continuació es demanen propostes per millorar la gestió municipal en set àmbits: cultura, esports, educació, espai públic i seguretat ciutadana, serveis socials i salut, habitatge i ocupació. Cadascun dels àmbits donarà peu a una trobada per desenvolupar propostes de millora. Les reunions es faran entre el 27 de febrer i el 24 d’abril al centre cívic de Ca n’Oriac, amb una durada de tres hores.
El que es vol auditar és la relació de l’Ajuntament amb la població. La població té dret a fiscalitzar la gestió municipal. Volem que quedin per escrit els errors que hi hagin pogut haver en el passat perquè tot plegat no torni a passar mai més”, assegura la regidora de Participació, Glòria Rubio (Crida). Rubio assegura que si inicialment es podia auditar la gestió municipal des de l’any 2007, si algú vol saber informacions d’un període anterior no hi haurà limitació.
De les enquestes i les trobades, en sorgirà un document de conclusions. L’executiu espera que aporti llum a com millorar les polítiques de participació i la gestió municipal. A més, a finals d’any el govern municipal farà públics els impactes del procés, segons el seu compromís. A més, una comissió externa “fiscalitzarà” que tot el procés es dugui a terme de forma correcta.
Qui forma la comissió de seguiment?
Segons ha fet públic Rubio, la comissió està formada per una dotzena de persones. Tres venen del món acadèmic (un de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB i dos de l’Observatori Ciutadà Municipal), dos de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, i set persones ho fan a títol individual. Són tots els ciutadans que s’han mostrat interessats en formar-hi part. No hi pot haver cap càrrec públic ni electe en les seves deliberacions.
Només es coneix la identitat d’un membre de la comissió. Es tracta de Salvador Rodríguez, membre de l’Associació Independent de la Policia Municipal de Sabadell. Tot i que a una part dels membres no els importava fer públic el seu nom, la majoria preferia mantenir l’anonimat. Rodríguez explica que, sent així, tota la comissió ha optat per no fer pública la seva identitat: “hi ha gent que pensava que podia tenir problemes si es sabia el seu nom”. No obstant, Rubio assegura que els grups municipals de Sabadell i la comissió informativa de transparència coneixen els noms. Afegeix que “són gent d’edats diferents i de tota la ciutat”.
Publicado el 12/01/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/penses-que-a-sabadell-sha-promocionat-la-participacio-ciutadana/
Adelante compis, sois los mejores habeis estado siempre luchando. Hoy en dia hay otros que sacan pecho cuando en la época del corrupto se escondian.
ResponderEliminar