AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

viernes, 30 de diciembre de 2016

DEMANAN SIS ANYS DE PRESO PER DURAN, EL EX-CAP DE POLICIA MUNICIPAL


La fiscal demana quatre anys de presó per a Bustos per demanar que s’anul·lessin multes a familiars

 

 

  • La fiscal demana sis anys i sis mesos de presó per l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran.

  • Bustos, Duran i Xavier Izquierdo seuran a la banqueta dels acusats en la peça 30 del cas Mercuri.

     


Fiscalia demana quatre anys de presó, i dotze d’inhabilitació per l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per tràfic d’infuències per demanar al llavors cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, que anul·lés dues multes de trànsit a familiars. Demana dos anys de presó i sis d’inhabilitació per cada multa anul·lada. Anticorrupció amplia la petició de pena per Duran a sis anys i sis mesos, més inhabilitació i multa. Pel tercer acusat, llavors coordinador d’Espai Públic, Xavier Izquierdo, es demana multa i suspensió.

 

La investigació és una de la trentena llarga de peces que conforma el cas Mercuri i, amb tota probabilitat, serà la segona que arribi a judici implicant qui va ser alcalde de Sabadell durant 13 anys. L’exalcalde Bustos ja va ser condemnat l’any 2014 a 16 mesos de presó i inhabilitació per sis anys per tràfic d’influències en l’anomenat cas Montcada. Ara, la fiscal Teresa Duerto demana penes de presó pels moviments que Bustos va fer entre el seu entorn per retirar un parell de multes de trànsit al seu fill (més info: ‘Las multas y el jefe de la Policía‘).

Primera multa: març de 2012

Segons el relat de la fiscal Duerto el 28 de març de 2012 el vehicle de la parella de Bustos, Montserrat Costa (llavors cap de Presidència del consistori), va ser sancionat a l’estar estacionat en una parada de transport públic a la plaça Vallès, al Centre. La multa era de 200 euros, 50 en termini bonificat. El vehicle no va ser retirat per la grua ja que la propietària es va presentar abans. Al vuit minuts de ser sancionat, Bustos va trucar per telèfon Duran “amb l’única finalitat d’anul·lar la multa”, diu fiscalia. “Amb to afable i amigable” Bustos va explicar l’incident:
200 euros de multa. A ver si me entiendes… o sea tiene huevos, o sea mañana voy a hacer huelga trabajando [en referència a la vaga general del 29 de març de 2012] y encima 200 euros”.
Duran va asentir dient-li que “com sempre tenia raó i que no es preocupés que ja ho arreglarien”. Aquell mateix dia Duran va donar instruccions per aturar la sanció.

Segona multa: juny de 2012

Tres mesos després, un vehicle propietat de l’exdona de Bustos va aparcar en una zona de càrrega i descàrrega al passatge dels Rifó. El vehicle estava sent utilitzat per un dels fills de l’alcalde. La grua se’l va endur a Can Marcet, on hi ha el dipòsit municipal. 

A més, es va expedir la multa de 200 euros, 100 en termini bonificat. Minuts després, els fills de Bustos van trucar-lo i llavors l’alcalde va contactar amb Duran i també amb Xavi Izquierdo, llavors càrrec de confiança i coordinador d’Espai Públic, fent que Izquierdo anés a Can Marcet a ajudar els fills. Tot, segons la fiscal “amb la finalitat d’aconseguir, sense cost” que els fills de Bustos recuperessin el vehicle. 

Duran va agafar diners d’una caixa forta de la policia que tenia al seu despatx i va abonar la taxa de la grua, segons l’acusació. En menys de mitja hora, els fills de Bustos van tenir el cotxe fora del dipòsit. Converses d’Izquierdo presents al sumari del cas detallen que el vehicle va sortir per la porta del darrere i conduït per un comandament policial.La multa tampoc es va cobrar ja que el propi Duran va fer un informe al·legant una “urgència mèdica” per justificar els fets. La sanció es va retirar.

Pressumptes tràfic d’influències, malversació i prevaricació

Per tot plegat, la fiscal creu que Bustos va concórrer en tràfic d’influències. Demana dos anys de presó i sis d’inhabilitació per a cada una de les dues multes que va instar a retirar. Per tant, la fiscal demana quatre anys de presó per a Bustos i dotze d’inhabilitació.

Pel que fa al cap de la Policia Municipal del moment hauria comès tràfic d’influències, malversació de fons públics i falsedat documental amb un delicte de prevaricació com a cooperador necessari. La fiscal demana sis anys i sis mesos de presó.

Finalment, Izquierdo hauria comès malversació de fons públics com a còmplice de Duran en el moment de pagar amb diners de la policia la sanció dels fills de Bustos. La fiscalia demana sis mesos de suspensió de sou i feina.


Publicado el 30-12-2016 en  http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/la-fiscal-demana-quatre-anys-de-preso-per-a-bustos-per-demanar-que-sanul%c2%b7lessin-multes-a-familiars/
No hay comentarios:

Publicar un comentario