AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

jueves, 26 de septiembre de 2013

SABADELL LLIURE DE CORRUPCIO "inicia el procés per personar-se en el cas Mercuri"

 •  

 • La plataforma compta amb el suport de 30 formacions polítiques i entitats cíviques.

 • Dimecres a les 11h la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, recentment constituïda legalment,  va lliurar al jutjat d’instrucció nº 1, a l’Eix Macià, l’escrit  per tal d’iniciar els tràmits per poder personar-se com acusació popular en la causa

  A partir d’ara, la jutgessa haurà de determinar si accepta aquesta petició que els hi permetria accedir a tota la documentació, demanar noves investigacions i aportar més proves al sumari.
   
  Aquesta plataforma aplega a diverses formacions polítiques, entre elles ERC, EUiA, ICV, Entesa o CUP, entitats cíviques com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHC), sindicats com la CGT  i 300 ciutadans a títol individual.
   
  També compta amb el suport jurídic de la Associació Lliure d’Advocats i Advocades de Catalunya (ALLAC).

  Eina legal de la ciutadania

   
  La portaveu de la plataforma, Mariona Bracons, va explicar les raons que els han dut a personar-se com acusació popular. En primer lloc, per fer servir un instrument que la administració de justícia ofereix a la ciutadania per intervenir en els processos judicials  ja que, de moment, l’acusació està a càrrec de la Fiscalia Anticorrupció que representa als interessos de l’Estat.  En segon lloc, degut a que l’equip de govern local ha declinat personar-se en la causa en representació de la ciutadania de Sabadell; a diferència d’altres municipis com Santa Coloma de Gramanet on l’Ajuntament es presentà com acusació popular arran del cas Pretòria.
   
  L’objectiu de la plataforma és demanar”responsabilitat, honestedat i transparència a les nostres institucions públiques” i “estendre la lluita contra la corrupció”.
   
  Raúl García, president d’ALLAC, va puntualitzar que la plataforma també ha presentat l’escrit de personació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal de poder actuar en la peça nº5 relativa a la presumpta contractació irregular de Carmina Llumà a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, que porta aquesta instància judicial degut a la imputació del diputat del PSC Daniel Fernández que gaudeix de l’estatut d’aforat.
   
  També va aclarir que la personació implica que el jutjat imposi a l’acusació popular una fiança, però que al seu escrit es sol·licita que aquesta sigui de 0 euros, atès l’interès general del cas.

  Concentracions, debats i signatures

  La plataforma constituïda arran de l’esclat del cas Mercuri, a finals de novembre del 2012, ha organitzat una sèrie de concentracions i actes informatius sobre el tema. A finals de juliol d’enguany va comunicar la seva intenció de presentar-se com acusació popular  i des de la Festa Major ha endegat una campanya de recollida de signatures que fins ara arriben a un miler.
  Les despeses per portar a terme aquestes activitats estan sufragades per donacions de les entitats que la composen i ciutadans particulars.
  Foto portada: Membres de la plataforma amb l’escrit lluirat al jutjat d’instruccio número 1 de Sabadell. Autor: David B. 

  No hay comentarios:

  Publicar un comentario