AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 9 de noviembre de 2013

DONDE ESTA LA CLAVE

 

CASO MERCURIO EXTRACTOS DE LAS PIEZAS LEVANTADAS..

DONDE ESTA LA CLAVE


Todas esta informaciones que  se leerán en los diversos medios de comunicación nada tiene que ver  con, los trabajos que se están realizando a través de este blog esperamos coincidir en casi todo  a un que el intento es contar aquello que no este contado, esto será cuando se termine todo el caso mercurio estamos en un comienzo importantísimo pero no investigativo, y esto es como un concurso yo sigoooooo
 
                                 
 
 
El diputat del PSC, Daniel Fernández, va enviar un missatge a Bustos per advertir-li que es posés en contacte amb ell urgentment:"manolo truca'm quan puguis", segons consta en el sumari. L'alcalde li va cridar i van quedar de trobar-se immediatament i li va dir que no volia parlar per telèfon .

 Els mossos van saber que havien parlat d'aquest tema perquè Bustos va trucar posteriorment 
 a la seva dona, Montserrat Costa -també imputada en el cas Mercuri- per explicar-li tot i comentar-li també que l'assumpte pel qual ho volien imputar es referia a un contenciós relacionat amb "un tema urbanístic al polígon Sant Pau de Riusec. Busts li va explicar a la seva dona que un "amic" de Daniel Fernández li havia dit literalment :"és molt probable que l'alcalde vagi palante imputat " .
El llavors alcalde de Sabadel, Manuel Bustos, es va posar en contacte després amb el seu advocat per explicar-li la situació i van valorar la possibilitat que Manuel Bustos "formés part de les llistes electorals" per als comicis al Parlament convocats pel 25 de novembre. D'aquesta manera, segons l'informe de la Unitat Adjunta de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, Busts "podia adoptar la condició d'aforat". La possibilitat de sortir com a diputat hauria estat una mesura protectora en cas d'imputació ja que la causa hauria d'haver-se portat des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya .
L'informe dels Mossos analitza en 141 pàgines els moviments de Manuel Bustos. Recull prop de 340 trucades de l'exalcalde a partir de les quals la policia vincula Busts amb una desena de delictes. Del relat s'extreu un Busts que feia i desfeia a l'Ajuntament i en la Federació de Municipis com si fos la seva casa, i que no dubta a buscar el favor dels alts càrrecs del seu partit per afavorir els seus interessos.
De la forma d'actuar de Busts en el si del consistori la policia catalana destaca com fa retirar dues multes de trànsit a la seva dona i al fill: "ja demà parlaré amb Montse per arreglar-ho", li diu al cap de la policia local José Miguel Duren també imputat. I l'endemà est aixeca la multa i per no despertar sospites que es tracta del cotxe de la dona de l'alcalde al·lega en l'informe que la multa no es pot executar perquè el senyal infringit no està clara.

En la Federació de Municipis, l'informe relata com Bustos signa un conveni amb una associació per a programes d'immigració que mai s'arriba a executar. Segons la policia els 25.000 euros serveixen en realitat per pagar una dona a la qual es col·loca en aquesta entitat. A Busts, a qui els imputats, sobretot empresaris, coneixien com el "capo", se li imputen 9 delictes tots ells relacionats amb tràfic d'influències, malversació de fons públics i omissió del deure perseguir delictes .

Bustos al jutge : "El senyor Soriano no ha subornat "
L'exalcalde de Sabadell ( Barcelona ) Manuel Bustos , imputat en el cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística amb epicentre al consistori vallesà , va declarar davant el titular del Jutjat d'Instrucció 1 de la ciutat que el presumpte líder de la trama , l'exregidor Jordi Soriano , "mai ha subornat " .
En la seva declaració de més de sis hores el 2 de desembre de 2012, a la qual ha tingut accés Europa Press i que consta en el sumari del cas , li van fer escoltar desenes de converses intervingudes , i sí que va admetre que li havien arribat rumors que Soriano estava intercedint en favor d'empresaris , però que el va investigar i no va trobar res."En cap cas el senyor Soriano ha pogut canviar ni variar cap dels procediments d'adjudicació ni cap dels criteris que estan subjectes a la llei de contractes de concessió de serveis o adjudicació d'obres , en cap cas" , va dir en un moment de seva declaració maratoniana , quan encara era alcalde , i que va començar a les 20.08 hores i va acabar a les 2.16 .
 
En un moment de la declaració , el fiscal Fernando Bermejo li va preguntar concretament si va saber que un empresari li va lliurar al seu oncle , Melquíades Garrido - president del Gremi de Constructors de Sabadell - , un ' pendrive ' "en què es incriminava Soriano pel cobrament de comissions a constructors de la ciutat " .
 
Bustos va declarar desconèixer l'existència del ' pendrive ' però que quan li van arribar aquests "rumors " va demanar al responsable d'Urbanisme, Manuel Somoza , que indagués si és cert , i que aquest va convocar a Soriano a una reunió al consistori a la qual van assistir el cap de la Policia Local , Josep Miquel Duran , el cap dels serveis jurídics i el mateix Somoza .
 
No obstant això , Bustos va assegurar que Soriano ho va negar i li van creure : " Jo sí que confio en la innocència de les persones si no es demostra el contrari" .

" Estava tan segur com ho estic avui que no hi hagut cap electe ni cap funcionari que hagi cobrat ni un sol euro de ningú per modificar la voluntat de la transparència en la gestió . Ni un sol dia he dubtat ", va contestar .
 
Preguntat per si exercir alguna pressió en la contractació de l' exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà per part de l'alcaldessa de Montcada i Reixac ( Barcelona ) , María Elena Pérez - per la qual estan imputats també la pròpia alcaldessa i el diputat del PSC del Parlament Daniel Fernández - , Bustos va assegurar: "En cap cas he tingut la percepció d'haver pressionat a ningú" .

" No puc exercir cap tipus de pressió perquè no em correspon , és una responsabilitat que li competeix exclusivament a l'alcaldessa , i una altra cosa és que ella demani consell o assessorament i pugui preguntar . Ella a mi no em va preguntar ", ha tancat .Sí que ha admès que va poder " haver fet comentaris" després que el jutge li fes sentir una desena de trucades amb el seu germà i regidor , Francisco Bustos , i el mateix Fernández , en què reclamaven que al 'no apta' li prenguessin el ' no ' perquè obtingués el càrrec .
 
Així , el jutge li va preguntar si va influir en la decisió i Bustos va assegurar: "En cap cas ; només aconsellar sobre qui em semblava la persona adequada" .En un moment de l'interrogatori , Bustos i Bermejo es van embrancar en una discussió per la pertinència d'una pregunta - Bustos va arribar a dir que li sembla irrellevant i fora de tota lògica que li preguntin si el seu cap jurídic és el marit de Llumà - , en què intervé el jutge i el fiscal va sentenciar : "Això és un procés penal , està vostè està davant autoritats i està sotmès a un interrogatori" , al que Bustos va demanar perdó .

El jutge i el fiscal també interrogar Bustos sobre un presumpte tracte de favor al seu oncle Melquíades Garrido , en concret , en les seves gestions per aconseguir la instal · lació d'una planta d'Audi al polígon Sant Pau de Riu Sec de Sabadell que finalment van fracassar .
"Tant me fa qui es beneficia i qui no. Si ell es beneficia és secundari . La que beneficia és la ciutat" , es va explicar durant l'interrogatori , després d'escoltar diverses converses telefòniques punxades d'ell amb el seu oncle al desembre de 2011 .

També li van preguntar si havia donat instruccions al director d'Urbanisme per fer un tracte de favor : " No Li vaig dir que atengui a tothom correctament" , va contestar .En l'última pregunta de la seva interrogatori , el fiscal va qüestionar al llavors alcalde si Daniel Fernández li havia avisat que un amic seu li va dir que li anaven a imputar immediatament, al que ell va respondre que no ho recordava .



Publicado en la web http://valentifaineros83.blogspot.com.es/ publicado el 8/11/2013
 
 
 

1 comentario:

  1. Desde el 9 de noviembre sin dar un palo al agua en el blog....si ya se veía venir, bla bla bla! pero a vivir de rentas...eh Durán? https://www.youtube.com/watch?v=z6wqNBGDkfY

    ResponderEliminar