AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

miércoles, 4 de diciembre de 2013

NUEVO CHOQUE ENTRE GOBIERNO Y OPOSICION - CASO MERCURIO

 



El govern hi vota en contra i Sánchez ja avança que no complirà la proposició.

 

Un any després de l’esclat del cas Mercuri, els cinc grups de l’oposició han aprovat una moció al ple amb tres punts: instar l’alcalde a cessar el càrrec de confiança imputat que encara està en nòmina municipal, instar Sánchez a obrir un expedient informatiu a l’intendent de la Policia Municipal i finalment instar als tres regidors imputats a deixar la seva acta al ple. La moció ha tingut el vot en contra del PSC. L’exalcalde, Manuel Bustos, no ha acudit al ple perquè, segons s’ha dit, està de baixa.


Els cinc partits de l’oposició i el regidor no adscrit Antonio Vega, que tenen majoria al ple, han recuperat una moció aprovada el desembre de 2012 i l’han posat al dia. Amb diversos matisos consideren que demanen uns mínims per passar pàgina del cas Mercuri a escala política.
 
El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha assegurat que el govern ha de decidir si vol passar pàgina i trencar amb un passat “lamentable”. “El sumari del cas Mercuri demostra una forma, per dir-ho suau, molt grollera de fer política i volem trencar-hi. Això no pot tornar a repetir-se. Ens hem de deixar de discursos grandilocuents i buits i anar a fets palpables i fer un Ajuntament més transparent”.
 
Per la seva part, el portaveu del PP, Esteban Gesa, s’ha dirigit directament a l’actual alcalde, Juan Carlos Sánchez: “vosté no va arribar per a fer seguidisme sinó per aixecar catifes i obrirs calaixos. No vulgui passar per aquest càrrec sense pena ni glòria pel fet de no prendre decisions. En temps difícils, calen decisions valentes”. Gesa ha assegurat que el govern local ha complert la moció de l’any passat “a mitges”. D’altra banda, Gesa ha assegurat que els regidors populars actuals no cediran a “xantatges ni amenaces”, que hauria rebut en les darreres setmanes.
 
D’altra, la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, ha lamentat l’absència de Manuel Bustos “de l’única feina que té, venir al ple” i ha assegurat que Sánchez ha incomplert la moció de desembre de 2012 “amb prepotència” sense “fer res per recuperar el prestigi de la ciutat”.
 
La portaveu d’ICV, Carme Garcia, ha assegurat que tots els regidors estan obligats a no mirar cap a una altra banda i que el govern està obligat a “donar exemple” després del “cóctel molt difícil de païr tant en el fons com en les formes del sumari del cas Mercuri”.
 
Finalment, la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez, assegura que per la formació d’esquerres el que planteja la moció “són els mínims exigits”, ha demanat a Sánchez “talla d’alcalde” per fer sortir Sabadell dels “molts anys de foscor” i ha assegurat que “EUiA no s’ha aixecat de la taula de la moció de censura”.
 
El regidor no adscrit, Antonio Vega, s’ha sumat als acords de la moció.

 

Burgués: presumpció d’innocència

El portaveu socialista, Ramon Burgués, en les seves rèpliques manté que “s’ha demostrat que ningú ha cobrat comissions i la resta de temes s’aclariran amb el temps”. Ha assegurat que la presumpció d’innocència és un dret a per a tothom i assegura que el govern no ha incomplert cap punt de la moció de l’any passat. Burgués diu que “no farem de jutges” i demana el mateix pels grups de l’oposició. Ha assegurat que el govern accepta mesures adicionals de transparència com auditories constants o publicar més informació al web municipal i que ha estès la mà a diversos grups. “Semblava que estàvem en el bon camí. Estem a disposició per governar i arribar a acords però sense més contrapartides”, ha finalitzat.

 

Sánchez: no tallaran “caps a canvi de governabilitat”

 
 
Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha assegurat que el govern no entra en una dinàmica de “caps a canvi de governabilitat”. Assegura que la presumpció d’innocència és una “obligació moral” i que s’està tractant les persones imputades com a “culpables” sense tenir en compte el seu dret a la “legítima defensa”.
 
D’altra banda, Sánchez ha recordat que la moció insta als regidors imputats a deixar la seva acta. I en els dos punts restants, insta l’alcalde a cessar un càrrec de confiança (Xavi Izquierdo) i a obrir un expedient informatiu a l’intendent, Josep Miquel Duran. Sánchez manté que decidirà en funció de la seva anàlisi i els seus valors si compleix o incompleix la moció.

 

L’oposició s’indigna

 
 
La resposta del govern, en la línia habitual des de l’esclat del cas Mercuri, ha indignat l’oposició. “El que veiem ens genera molt poca confiança i no volem cap a canvi de governabilitat sinó mesures per generar confiança. Han de trencar amb un passat que repugna”, ha assegurat Rossinyol, mentre que diverses formacions han dit que cal un exercici “d’ètica política” que no té res a veure amb termes penals com la presumpció d’innocència. “La ciutat necessita oxigen: que es reconegui que les coses no s’han fet bé”, ha assegurat Garcia. “No tenen vergonya”, ha acusat directament Domínguez, mentre que Burgués ha assegurat després que efectivament era així: “No tenim cap vergonya dels 14 anys de transformació que ha viscut la ciutat”.
 
El text s’ha aprovat amb 14 vots a favor (CiU, PP, Entesa, ICV, EUiA i el regidor Vega) i 12 vots en contra.


Publicado el 04/12/13 en www.isabadell.cat
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario