AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

viernes, 29 de noviembre de 2013

“LA FEINA S'HA QUEDAT A MITGES”



  • La federació nacionalista supedita l’abstenció al pressupost a la regeneració després del cas Mercuri.

  • La condició: cessar el càrrec de confiança imputat encara en nòmina: Xavier Izquierdo, coordinador d’Espai Públic.

 El principal partit de l’oposició, Convergència i Unió, supedita la seva abstenció al pressupost municipal a que el govern local cessi l’únic càrrec de confiança imputat en el cas Mercuri que continua en nòmina. Es tracta del coordinador d’Espai Públic, Xavier Izquierdo. “Estem encallats”, ha reconegut el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, qui demana “passar pàgina de l’anterior etapa”.

 
CiU va posar una sèrie de condicions per abstenir-se als pressupostos fa unes setmanes. I hi havia bona entesa. Però després de les revelacions del sumari del cas Mercuri en va afegir algunes altres: demanar a la Sindicatura de Comptes que auditi la gestió de l’Ajuntament entre 2010 i 2012, sotmetre les empreses municipals a una auditoria constant i augmentar la fiscalització de la gestió comptable del consistori de forma gairebé permanent. D’altra banda, també han demanat apostar per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, incrementar la informació al web municipal i, en general, fer més transparent el dia a dia local. En tots aquests punts hi ha entesa.
 
“Però ens hem encallat”, assegura el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. “Veiem que el govern no acaba de passar pàgina de l’anterior etapa”, diu. I concreta la seva queixa en el fet que el coordinador d’Espai Públic, Xavier Izquierdo, continui fent les seves funcions dins l’organigrama municipal. Izquierdo és l’únic càrrec eventual de designació directa que Sánchez encara manté de l’època Bustos imputat pel cas Mercuri. Està imputat per tràfic d’influències en el concurs i adjudicació de la concessió de la neteja viària (més informació: ‘La investigación del concurso de limpieza viaria de Sabadell’). CiU demana el seu cessament perquè “és una persona de l’estricta confiança de l’anterior alcalde, apareix en tot un seguit de decisions que així ho mostren, i a nosaltres no ens inspira cap confiança”. “Volem tancar una etapa i obrir una nova, de menys sectarisme”, ha finalitzat Rossinyol.

 

Cap a la pròrroga

Sent així, sense cap garantia d’aprovació (la resta de formacios de l’oposició serien menys sensibles a una abstenció que CiU) els pressupostos continuen sense ser aprovat i segons avança Rossinyol caminen cap a una pròrroga. Un escenari que no seria “fatal”, assegura.
El govern ha de decidir. O prenen decisions per a ser creíbles i obrir un nou període o hauran de prorrogar els pressupostos. Han de decidir si miren el futur o queden encallats en el passat. Cal tallar amb les maneres de fer que ens han portat al cas Mercuri”, finalitza el portaveu.
Rossinyol valora algunes passes donades pel govern local per regenerar l’Ajuntament després de l’esclat del cas Mercuri però assegura que “la feina s’ha quedat a mitges”.
 
D’altra banda, CiU també demana que s’obr un expedient informatiu a l’intendent de la Policia  Municipal, Josep Miguel Duran, imputat també en el cas, per saber que ha passat amb la seva gestió. CiU demana celeritat a l’hora de convocar la plaça del coordinador que ha d’assumir algunes funciones (les relatives a la gestió dels recursos humans de la Policia Municipal, sobretot) i que s’ha aprovat fa mesos però encara no s’ha convocat.
Foto portada: tres dels cinc regidors de CiU, aquest matí. D’esquerra a dreta: Rosa Roig, Carles Rossinyol i Jordi Font.
Publicado el 29/11/2013 en www.isabadell.cat
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario