AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

miércoles, 21 de enero de 2015

PP: CAL AUDITAR LA GESTIÓ DE LA POLICIA MUNICIPAL

 
 
 

 

El Partit Popular proposarà a la resta de grups municipals que s’auditi la Policia Municipal. El cos està al centre del debat polític arran de la gestió que en duu a terme el seu intendent, Josep Miquel Duran, de qui el propi ple ha demanat que sigui cessat.

 
Segons assegura el Partit Popular “han arribat reiterades queixes i mostres de desconfiança dels ciutadans i dels propis funcionaris policials, dubtant de la correcta gestió dels recursos i el desenvolupament adequat del servei que duu a terme la direcció de l’organització”. En aquest sentit, l’organització política vol que s’auditi de forma externa la gestió de la Policia, i que es crei una comissió tècnica i política per a supervisar l’auditoria.

 

Una gestió polémica

 
La gestió policial de l’intendent Josep Miquel Duran ha comportat queixes tant dins com fora del cos. De fet, la seva política de gestió dels recursos humans ha estat posada en dubte per diversos agents, que van crear l’Associació Independent de la Policia Municipal de Sabadell (més info: ‘¿Otra Policia Municipal es posible?‘). Mantenen que el cos té unitats innecessàries, com la canina o altres, mentre que no s’aboquen tants recursos com calen en les competències exclusives per a la Policia Municipal. També denuncien arbitrarietats en la gestió dels recursos humans. Altres formacions polítiques com Esquerra Unida i Alternativa han denunciat sovint la gestió policial (més info: ‘Policia Municipal‘).

 

El cap de la policia, imputat a Mercuri

 
A més, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, tenen sobre la seva taula des de fa dos anys la moció aprovada pel ple municipal instant a que l’intendent Duran sigui cessat. Duran està imputat al cas Mercuri per tràfic d’influències (més info: ‘Las multas y el jefe de la Policía‘).
Des d’aquell moment, el govern assegura que no assisteix a actes de representació, tot i que la seva presència és periòdica per exemple a la celebració del patró de la Policia Nacional o a la presentació de les patrulles mixtes entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. Sigui com sigui, dos anys després, Duran segueix sent intendent. I la plaça que el consistori va crear de coordinador de Seguretat, amb atribucions per dur a terme la gestió humana i salarial del cos policial, no s’ha cobert.
 
 
 
 
Publicado en la web www.isabadell.cat el 21/01/2015
 
 

1 comentario:

  1. Per al carrec de coordinador de Seguretat, amb atribucions per dur a terme la gestió humana i salarial del cos policial anomenarem al He-Man (doctorar en dret)

    ResponderEliminar