AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

martes, 23 de junio de 2015

UNITAT DE LA POLICIA LOCAL, SUPOSADAMENT ENCARREGADA DE FER SEGUIMENTS A POLITIC, EMPRESARIS I PERIODISTES

 

Dilluns a la tarda va desenvolupar-se la segona sessió de la comissió d’investigació del Parlament de Catalunya sobre la corrupció i el frau fiscal dedicada al cas Mercuri. Va tenir com a protagonista a l’exregidora i exportaveu d’ICV Carme Garcia (2007-2014).

 
Justament la tramitació de les denúncies a Garcia del presumpte testaferro de Jordi Soriano, Nicolás Giner –que va assistir a la compareixença com a convidat- davant els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia Anticorrupció van obrir les investigacions que desfermaren el cas Mercuri.
..../////.....
 
 
...////....

Anomalia política sabadellenca

Fou Joan Mena qui va respondre al diputat del PP al recordar-li que en aquella data Soriano havia estat apartat de la presidència local del partit, però que havia continuat com a militant i portaveu del grup municipal fins al final del mandat al 2011.
 
La intervenció del diputat de ICV-EUiA tenia cert morbo ja que a l’anterior legislatura, juntament amb Marisol Martínez, va protagonitzar la ruptura de la coalició liderada per García. Tots dos van guardar les formes i crípticament Mena va reconèixer les interferències de Bustos en la vida interna dels partits.
 
Mena va preguntar-li si tenia constància de la unitat de la Policia Local, suposadament encarregada de fer seguiments a polítics, empresaris i periodistes.
 
Ella va contestar que sí i que personalment s’havia sentit vigilada.
 
En aquesta línea  afegí que, en aquells anys, era impossible fer a Sabadell “activitat política normal”, un període en que la ciutat fou una “anomalia política, ciutadana i comunitària”.
 
 
La resta de preguntes de Mena anaren destinades a la trama desvetllada en la privatització del cementeri municipal i als negocis del tiet de l’alcalde Melquiades Garrido a l’època que era vocal de VIMUSA. Garrido va dimitir de VIMUSA després de les denúncies d’ICV-EUiA al 2007 i recollides per El País, càrrec que compaginava amb la presidència del Gremi de Constructors que encara ostenta.
 

El poder de Manuel Bustos

 
Amb l’absència del cap representant de Ciutadans, la sessió va continuar amb les preguntes d’Isabel Vallet (CUP) qui va incidir sobre el coneixement de PSC i PP de la “trama corrupta” que durant tants anys va dominar la ciutat. Garcia va afirmar que quan aquest tema sortia en cercles de fora la ciutat havia de sentir els comentaris respecte a que “Bustos tenia molt poder” a la ciutat, a la comarca, a la Diputació de Barcelona o la Federació de Municipis i que no havia res a fer.
 
També es va interessar per la seva opinió pel fet que Paco Bustos, després de deixar de la seva dedicació exclusiva a l’ajuntament de Sabadell, fos contractat com assessor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’exregidora d’ICV va dir que havia trobat a faltar “l’autocrítica i la denúncia pública del PSC” que hauria “dignificat” a l’Ajuntament i al partit.
 
Les intervencions dels diputats finalitzaren amb la intervenció de David Bonvehi, representant de CiU que s’estrenava en aquesta tasca atès que Meritxell Borràs ha estat cridada per Artur Mas a la conselleria de Governació. Bonvehi va preguntar com havia estat possible que Bustos s’hagués mantingut tant de temps al poder. Garcia va respondre que a causa de la confluència de tres factors: el lideratge de l’exalcalde, les circumstàncies econòmiques favorables derivades de la gran oferta d’obra pública i per la “cessió de sobirania de molta gent”.
 

Batussa final

 
Carme Garcia va concloure les tres hores de compareixença amb unes conclusions on va reiterar, malgrat el cas Mercuri, la seva “confiança en la política i els polítics” i proposà una sèrie de mesures per combatre la corrupció: endurir la legislació per fer més difícil els benefici personal, rendiment de comptes permanent, impuls a la participació ciutadana, impedir el finançament privat dels partits i inversió en cultura política i educació democràtica.
 
La sessió va finalitzar amb una dura polèmica entre el representant del PP i ERC per al·lusions. Amorós, després de qualificar de “vergonyosa” l’actitud de PSC i PP que intentaven tapar la corrupció dels seus companys de partit, va replicar al diputat popular. Aquest va acusar a Amorós d’escampar injustament l’acusació de corrupció al conjunt del PP de la mateixa manera que si ell imputava a ERC de ser un partit corrupte pel cas del conseller Jordi Ausàs condemnat per contraban de tabac. Amoròs va replicar-li que sostenia que la corrupció era consubstancial al PP i va preguntar-li què sabia el PP de les activitats de Soriano i per què no havien fet res per aturar-lo. Unes qüestions que el diputat popular no va poder contestar.
 
Les sessions dedicades al cas Mercuri finalitzaran el proper 29 de juny amb la compareixença de Jordi Soriano.
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario