AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

miércoles, 24 de febrero de 2016

ANTONI CORTES, CAP DE LA POLICIA MUNICIPAL " DE FACTO ".




Foto portada: Llonch, segona per l'esquerra, Cortés, cinquè per l'esquerra, i Duran, segon per la dreta, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.
  •  El sotcap va notificar divendres a Juli Fernàndez que ja té l’alta mèdica i es reincorpora.

     

  • L’executiu es va comprometre a apartar els investigats de la direcció del cos policial.

     


El canvi de govern a Sabadell, el passat estiu, va dur aparellat un canvi en la direcció de la Policia Municipal. Els dos principals comandaments policials, l’intendent Josep Miquel Duran i el sotscap Antoni Cortés, van agafar la baixa mèdica, sent apartats així de la direcció del cos, i ascendint per antiguitat la subinspectora Pepita Llonch, tot i que en funcions.

 

Durant tots aquests mesos, Llonch ha estat la cara visible de la Policia Municipal. No sense problemes interns, ha dirigit la supressió d’algunes unitats especials del cos i ha fet les primeres passes per implantar la policia de proximitat. A nivell polític, el responsable del cos policial ha estat el mateix alcalde, Juli Fernàndez (ERC). Duran va agafar la baixa dos dies abans de que Fernàndez fos investit alcalde. Cortés va fer el mateix després d’una conversa amb l’alcalde republicà.

Però Fernàndez es va trobar una sorpresa quan va arribar el passat divendres a la plaça Sant Roc. El sotscap Antoni Cortés li va notificar, a l’edifici consistorial, que ja té l’alta mèdica. Per tant, Cortés torna al seu lloc de feina i donada la seva superioritat jeràrquica sobre Llonch, de facto ja és el nou cap de la Policia Municipal. Tot i així, després de la baixa ara ha de gaudir d’uns dies de vacances, però després de Setmana Santa ja reprendrà les seves funcions.

Antoni Cortés

Cortés va ser la mà dreta de l’intendent Josep Miquel Duran. S’investiga si va tolerar els abocaments de terres irregulars a la finca de Can Xupa, entre Sabadell i Polinyà. Es dilucida si va prevaricar. A més, segons el sumari del cas, Cortés va ser l’encarregat de retirar el vehicle del fill de Manuel Bustos del dipòsit municipal per evitar així una sanció.

El nou govern es va comprometre a obrir expedients informatius als investigats per aclarir les responsabilitats a nivell intern. Un fet que, segons ha sabut iSabadell, no s’ha dut a terme. Fonts coneixedores assenyalen la direcció de Recursos Humans de l’Ajuntament, qui no ha executat les ordres del govern municipal. En una entrevista a iSabadell, Fernàndez va dir que l’executiu compliria el seu compromís: cap imputat dirigirà la Policia Municipal:

El govern complirà amb el seu compromís d’apartar de les seves responsabilitats a les persones imputades en el cas Mercuri. Prendrem les mesures que siguin necessàries per complir amb aquest compromís garantint els drets jurídics d’aquestes persones”, va assegurar

Ara, per tant, el govern, que es mostra satisfet amb la feina duta a terme per Pepita Llonch, té poc més d’un mes per buscar una sortida al cas si no vol un investigat (abans imputat) dirigint la Policia Municipal de nou.
Publicado el 23/02/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/antoni-cortes-investigat-al-cas-mercuri-cap-de-la-policia-municipal-de-facto/


No hay comentarios:

Publicar un comentario