AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 27 de febrero de 2016

12 PLACES D'AGENT, 2 DE CAPORAL I 1 DE SERGENT, EN ELS PRESSUPOST D'EL ANY 2016


Foto portada: els tinents d'alcalde Maties Serracant, Fernàndez (alcalde), Joan Berlanga i Marisol Martínez. Autor: J.d.A. 


  • Arribarà als 182,29 milions d’euros aquest any, 10,68 milions més que el 2015.

  • El ple debatrà la proposta del govern el proper 18 de març en sessió extraordinària.

Quan gairebé han transcorregut dos mesos d’any, finalment l’executiu municipal ha presentat el pressupost municipal aquest divendres. Més aviat les línies polítiques que tindran els comptes. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha estat l’encarregat de presentar la proposta, flanquejat pels tres tinents d’alcalde.

S’ha procedit a una presentació més política que econòmica, marcant les prioritats de l’executiu quatripartit. Segons Fernàndez, són la transformació de la ciutat, la resposta a les necessitats de la gent i la projecció del lideratge de Sabadell. En aquest sentit, hi haurà una sèrie de regidories que guanyen protagonisme. Per exemple, aquelles vinculades a l’àrea social. El pressupost d’Educació creixerà en 700.000 euros, augmentant el número de plans educatius d’entorn i posant en marxa un pla d’èxit educatiu. El pla de xoc contra l’emergència social estarà dotat amb 850.000 euros més. A les polítiques de lluita contra l’atur que es fan al Vapor Llonch se les dotarà amb 1,1 milions d’euros més que l’any 2015, últim pressupost del govern socialista (i aprovat per la Junta de Govern sense passar pel ple municipal). Es reserven 350.000 euros per a rehabilitar pisos de cara al fons social d’habitatge.

Pel que fa a l’espai públic, la qualitat del qual és molt criticada per diversos agents (neteja, manteniments, parcs, zones verdes, arbrat, residus…) s’apostarà per incrementar la partida de manteniment fins els 650.000 euros. Segons Fernàndez, l’any 2015 la partida era de 50.000 euros. La partida de neteja arriba als 27 milions d’euros. El número de persones destinades a supervisar l’empresa concessionària de recollida de residus i de neteja viària augmentarà de quatre a set persones. A nivell de plantilla, s’apostarà per crear noves places: 26 entre intervenció, assessoria jurídica, àmbit social i Policia Municipal (es cobriran sis places vacants i es convocaran sis places d’agent, dues de caporal i una de sergent). Segons Fernàndez, s’adequaran els espais de la prefectura de Policia a Can Marcet. El personal municipal cobrarà un 1 per cent més, com marca la llei, i cobrarà la meitat de la paga extra de l’any 2012.


La Policia convocarà noves places aquest any. Autor: cedida.


Finalment, pel que fa a l’eix anomenat ‘Ciutat líder’, es destinaran 30 milions d’euros. Les accions de nova governança s’enduran 8,7 milions, Cultura 7,8 milions, Esports set milions (amb una inversió de 2,1 milions entre La Bassa i les pistes Josep Molins), Comerç 3,1 milions i Drets de Ciutadania 3,3 milions.

Obres

Pel que fa a obres, l’executiu planteja una sèrie d’espais prioritaris: el parc del Nord, la plaça d’Espanya, el parc de les Aigües (Can Llong) i el Passeig de la plaça Major.

No es pot comparar fàcilment

A l’hora de definir partides menys representades que l’any anterior, segons Fernàndez, comparar el pressupost del 2016 i el de l’any anterior és complex “ja que són estructures de pressupost diferents; però ara totes les regidories tindran més pressupost que l’any anterior”. Dels 10,68 milions d’euros que creixerà el pressupost, un de cada cinc euros provenen de la major recaptació fiscal.

Calendari

El pressupost s’ha presentat en les línies polítiques a les forces de l’oposició (PSC, CiU, C’s i PP) tot i que no de forma detallada. El proper dimarts es tancarà l’expedient i s’entregarà al departament d’intervenció. Començarà llavors la negociació política tot i que els comptes tenen garantida l’aprovació ja que l’executiu d’esquerres (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem) té majoria absoluta. El pressupost s’aprovarà en fase inicial el proper 18 de març en sessió extraordinària del ple.


Publicat el 26/02/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/politica/el-pressupost-municipal-creixera-un-6-per-cent-lany-2016/

No hay comentarios:

Publicar un comentario