AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 19 de marzo de 2016

COTXES ANTICS PER LA CADUCITAT DEL CONTRACTE DE LLOGUER I EL "DIESELGATE"

Foto portada: una furgoneta de la Policia Municipal, amb més de vint anys, al mercat ambulant de Campoamor, aquest dijous. Autor: J.d.A. 
  • L’escàndol dels motors dièsel va impedir la renovació de la flota policial.

  • C’s responsabilitza l’equip de govern i la seva “poca traça” de la situació.


 

Segons denuncia Ciutadans, la Policia Municipal ha vist reduïda de forma sensible la seva flota de vehicles. El cos policial tenia un contracte amb la marca Seat, en modalitat de renting (lloguer a llarg termini amb serveis complementaris). 

 

El contracte s’ha acabat i no s’ha renovat. El partit taronja responsabilitza dels fets la “poca traça” del quatripartit. La versió de l’executiu és diferent: ha calgut licitar un nou contracte ja que els vehicles que s’anaven a comprar estaven afectats per l’escàndol de les emissions dièsel de Volswagen i no es van poder matricular.

 

Segons l’equip de govern, el contracte dels vehicles de lloguer de la policia va finalitzar entre març i setembre de l’any passat (quatre al març i vuit al setembre). L’anterior equip de govern, del PSC, va iniciar els tràmits per un nou contracte de renting a l’abril, amb una tercera part dels vehicles en prorroga de contracte.

Els requisits van establir unes condicions que només tenia un model: el Seat Altea. Es va procedir a adjudicar el contracte de lloguer però el ministeri d’Indústria no va autoritzar la matriculació: els vehicles estaven dins de l’escàndol de les emissions dels motors dièsel protagonitzat per Volswagen i les seves filials, també anomenat ‘Dieselgate’. Així que els nous cotxes de renting no s’han incorporat.


Opció de compra més nou contracte de renting

Finalment, l’equip de govern ha optat per una triple sortida per no veure molt mermada la flota de vehicles de la policia.

En primer lloc, s’executa l’opció de compra de part dels models que llogaven fins l’any passat perquè alguns dels vehicles substitueixin els més antics de propietat.

En segon lloc, es tramita un nou contracte de renting, que es farà en els propers quatre mesos però cal afegir-hi el temps de transformació dels vehicles així que no estaran disponibles fins després de les vacances d’estiu.

I en tercer lloc, s’usen totes els vehicles disponibles, en algun cas, el que denuncia Ciutadans, tractant-se de vehicles antics. En tot cas, fonts municipals asseguren que els cotxes que ara hi ha per la ciutat i tenen més anys no s’usen per patrullar sinó per les unitats de proximitat, que es desplacen des de la prefectura als barris, aparquen i patrullen a peu.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, sosté que sigui com sigui la Policia Municipal utilitza ara una flota “que no és la més idònia per donar cobertura a una ciutat com Sabadell”.

El més greu és que la policia no disposarà de vehicles nous fins a començaments de l’any 2017, per molt que l’alcalde sostingui que es podria resoldre en quatre mesos, el que també ens sembla molt temps”, diu Hernández.

El partit taronja creu que la policia té diversos problemes i que aquesta situació “els agreuja”: des del passat 1 de març va acabar l’externalització del servei de la grua i “hi ha menys agents al carrer ja que han d’assumir part d’aquest servei”. 

Fonts municipals mantenen que hi ha instruccions de no reduir els serveis per cobrir el de grua. Només hi ha un agent que va amb la grua mentre que, en canvi, s’han produït incorporacions a la plantilla (altes mediques i agents per oposició de mobilitat).


Publicado el 18/03/2017 en http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/la-policia-municipal-amb-cotxes-antics-per-la-caducitat-del-contracte-de-lloguer-i-el-dieselgate/

No hay comentarios:

Publicar un comentario