AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

jueves, 3 de marzo de 2016

LA GRUA MUNICIPAL : PRIMERA REMUNICIPALITZACIÓ






Foto portada: la grua, al carrer de la Salut, fa uns mesos. Autor: J.d.A.

 

L’ajuntament de Sabadell presta des d’aquest dimarts el servei de grup municipal de forma directa. És a dir, s’ha revertit l’externalització a l’empresa Dornier SA. Es tracta de la primera remunicipalització que es duu a terme per part del nou govern.


L’executiu local s’ha compromès en el seu pla de govern a estudiar la prestació dels serveis municipals que es duen a terme des d’empreses privades. N’hi ha diversos en règim de concessió: grua municipal, zona blava, escoles bressol, neteja viària, recollida de residus, gestió del subministrament d’aigua, manteniment de zones verdes, enllumenat.

Des d’aquest dimarts, l’Ajuntament ha assumit la gestió directa del servei de la grua municipal, a través de la Policia Municipal. Ho fan un cop ha acabat el contracte amb l’empresa Dornier SA. El consistori ha llogat dos vehicles i ha contractat de forma temporal els dos conductors. Mentrestant, s’ha obert una borsa de treball per proveir aquestes places. 

L’executiu assegura, en un comunicat, que es fugirà de “l’ànim recaptatori” i es potenciarà la grua com una forma de “garantir la mobilitat i la voluntat de servei a la ciutat”. Algunes de les formacions que ara configuren el govern local, com Guanyem Sabadell, havien fet una creuada contra el presumpte afany recaptatori del servei amb l’anterior govern. Fins i tot va sorgir una plataforma ciutadana

Pacte de govern

El servei de la grua és el primer que es prestarà de nou en règim de gestió directa. L’actual govern, en el seu pacte, es compromet a municipalitzar els serveis que finalitzen la seva concessió. Així mateix, s’estableix un pla de remunicipalització, que ha d’avaluar les concessions i valorar les vies de municipalització o gestió per part de l’economia social i solidària. Així mateix, el quatripartit es compromet a vetllar pel compliment de les externalitzacions i situant els treballadors en un paper protagonista.

La zona blava, el proper servei

La gestió de la zona blava serà el proper servei que s’internalitzi. S’ha allargat al màxim la concessió a l’empresa Serveis Generals de Municipis SA (SGMSA) i ara s’ha elaborat un contracte pont per acabar l’any. A partir del 2017, el consistori absorbirà la plantilla i el servei. Faltà concretar la forma.


Publicado el 03/03/2016 en http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/la-grua-municipal-primera-remunicipalitzacio/



No hay comentarios:

Publicar un comentario