AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

miércoles, 21 de octubre de 2015

SABADELL TIRA ENDAVANT LA MUNICIPALITZACIO DE LA GRUA I LA ZONA BLAVA

L'equip de govern ha el·laborat un informe sobre la viabilitat d'assumir la gestió d'aquests serveis que ha estat positiu

L'executiu també revisarà el 2016 la neteja dels edificis públics i l'atenció domiciliària

 
 
 
Plaça d'aparcament de zona blava. Foto: Albert Segura

 
L'Ajuntament de Sabadell assumirà la gestió de la grua municipal i de la zona blava a principis de 2016. L'executiu ha decidit tirar endavant aquesta municipalització després que un informe econòmic hagi confirmat la seva viabilitat. Aquest és un primer pas per donar compliment a una de les principals promeses de l'executiu sabadellenc -format per ERC i La Crida - que es basa en municipalitzar diversos serveis públics per racionalitzar al màxim la despesa.

Segons ha explicat a Nació Sabadell el regidor de Nova Economia, Albert Boada, en els primers mesos de govern, el nou equip ha dut a terme un anàlisis de la caducitat de les concessions de la gestió dels serveis públics per determinar quines podien replantejar-se. "La municipalització només es pot dur a terme quan hi ha un contracte que caduca", comenta Boada que explica que aquest ha estat el cas dels de la zona blava i la grua municipal.

"Finalitzaven el 31 d'agost i el Ple va aprovar una pròrroga que acaba el 31 de desembre de 2015", comenta el regidor que explica que en aquest temps s'han analitzat els beneficis econòmics que pot reportar assumir aquestes gestions. "Només en el cas de la zona blava ja suposarà 250.000 euros d'estalvi", assegura. Així mateix assenyala que actualment s'està estudiant la fórmula que s'utilitza per establir si se'n fan càrrec empreses municipals.

Boada ha comentat que el proper contracte en finalitzar és el de l'atenció domiciliaria, que caduca el 2016, de forma que és el següent que s'estudiarà. Alhora, el de la neteja dels equipaments municipals caduca durant el 2017, per la qual cosa també està previst que es revisi al llarg de l'any vinent.

Tot i que la voluntat municipal també passa per municipalitzar grans serveis com l'aigua o la recollida de residus, Boada és realista i recorda que aquestes concessions finalitzen dintre de molts anys. Amb tot adverteix que en el cas d'Smatsa (neteja viària) cal dur a terme una "fiscalització de l'actual contracte" per determinar si s'ha dut a terme algun incompliment. "Si es verifiqués es podrien obrir expedients i en cas que sigui de forma reiterada podria portar a revisar el contracte de 18 milions d'euros actual", apunta.

"El que està clar és que des del govern municipal estem disposats a dur a terme totes les accions en aquesta línia de municipalitzar i racionalitzar els costos per poder invertir aquest estalvi en altres àmbits prioritaris com pot ser l'atenció a les famílies més necessitades", conclou Boada. 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario