AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

viernes, 23 de octubre de 2015

L'INTENDET DURAN DECLARA COM A IMPUTAT PELS ABOCAMENTS A CAN XUPA


L'intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, entrant als Jutjats aquest matí. Foto: Albert Segura
 
 
Ho fa en qualitat d'imputat en el cas Mercuri, igual que el sotscap del cos, Antonio Sánchez Cortés

L'intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, declara aquesta hora als Jutjats de Sabadell en qualitat d'imputat en el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències. Ho fa per la peça 6 del cas, centrada en uns abocaments de terres als terrenys de Can Xupa, a mig camí de Polinyà. També declararà avui el sotsintendent, Antonio Sánchez Cortés
La imputació es duu a terme dins la investigació de la peça coneguda com a Can Xupa, el nom d'una finca situada al costat de Ca n’Alzina, a la carretera de Polinyà. El dia 22 de maig, a més, hauran de declarar l'exlíder del PP local, Jordi Soriano José, i els exregidors Ricard Estrada Arimón i Joan Manau Valor, juntament amb el director d'Espai Públic de l'Ajuntament de Sabadell,  Xavier Izquierdo Vilavella

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció exerceix la seva funció d’acusació popular en les esmentades declaracions. "El fet que se’ls citi a declarar és degut als abocaments de terres, provinents de diverses obres públiques, efectuats en l’esmentada finca sense cap tipus de llicència i sota una fictícia millora agrària, abocaments irregulars que van comptar però amb l’eventual la permissivitat i la tolerància necessària dels responsables municipals tot i sent-ne plenament coneixedors, motius pels quals han estat imputats", assenyala el col·lectiu.

L'intendent Duran ja estava imputat en el cas Mercuri, però en relació a una altra peça, concretament la número 30. En aquesta Duran estava imputat per suposat tràfic d'influències, donat que s'hauria enregistrat una trucada telefònica en què l'exalcalde Manuel Bustos li hauria demanat ajuda al voltant d'una multa de trànsit interposada contra el seu fill.
 
 
Publicado el 23/10/2015 en
 

CSI·F INFORMA DE UN DECRETO PARA ANTICIPAR LA EDAD DE JUBILACION

 
 
El Ministerio de Empleo y Seguridad Social ha informado a los representantes sindicales que ultima un decreto para regular la jubilación anticipada de los policías locales y equipararles a otros colectivos de riesgo como la Policía Nacional o los bomberos.

 
El secretario de Estado para la Seguridad Social, Tomás Burgos, precisó, en una reunión con las plataformas sindicales por el anticipo de la edad de jubilación, que esta medida afectaría a un colectivo de unos 70.000 policías locales de toda España, así como a 17.000 mossos de escuadra y 1.100 policías forales. 
 
 
El objetivo es que este colectivo pueda anticipar su edad de jubilación a los 60 años, limitándoles el coeficiente reductor para que no pierdan poder adquisitivo. La responsable de este departamento, Fátima Báñez, se comprometió el pasado mes de mayo con CSI·F a desarrollar esta norma en la presente legislatura.
 
 
 En estos momentos, el decreto se encuentra en fase de consultas, a la espera de los informes preceptivos del Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo y la Inspección de Trabajo, de cuyo resultado depende que se reconozcan las condiciones y requisitos de penosidad, mortalidad y morbilidad que se acreditan a efectos de reconocer a un colectivo el anticipo de su edad ordinaria de jubilación.
 
 
 El Gobierno es consciente de que los plazos son muy ajustados, dado que quedan menos  de dos meses para la celebración de las próximas elecciones generales. No obstante, teniendo en cuenta que los trabajos están muy avanzados, contempla la posibilidad de apurar los tiempos y llegado el caso, aprobar un Real Decreto en funciones y dejar encima de la mesa del siguiente Ejecutivo el desarrollo de la norma con rango de Ley.
 
 
La Central Sindical Independiente y de Funcionarios (CSIF), sindicato más representativo en las administraciones públicas, valora de manera positiva el trabajo realizado por los funcionarios de la Secretaría de Estado de la Seguridad Social y de la Inspección de Trabajo, así como la voluntad política trasladada por el secretario de Estado. 
 
 
Muchas expectativas
 
 
No obstante, CSIF advierte de que se han generado muchas expectativas en el colectivo de policías municipales, por lo que, si no se cumplen y no se aprueba en esta legislatura, habrá una firme y contundente contestación por parte de nuestro sindicato. En este sentido, esperamos que haya una nueva reunión los próximos días con mayor concreción sobre los plazos, dado lo avanzado de los trabajos previos al Decreto.
 
 
 En estos momentos, la normativa permite el anticipo de la edad mínima exigida para jubilarse a colectivos que desarrollen actividades cuyos trabajos sean de naturaleza excepcionalmente penosa, tóxica, peligrosa o insalubre y acusen elevados índices de mortalidad, a través del establecimiento de coeficientes correctores.
 
 
 Para ello, el ‘Real Decreto 1698/2011, de 18 de noviembre, por el que se establece el procedimiento general para establecer coeficientes reductores y anticipar, en su caso, la edad de jubilación en el sistema de Seguridad Social’. El colectivo de Policía Local estaría, por tanto incluido en esta normativa.
 
 
 La Secretaría de Estado y de Seguridad Social ha venido manteniendo durante todo el proceso un fluido contacto con los sindicatos implicados, dado que un elevado número de ayuntamientos no ha colaborado de manera eficiente en la gestión de los datos. Por tanto, hemos sido las propias organizaciones las responsables de hacer este trabajo con sentido de la responsabilidad y el firme compromiso con el colectivo que representamos.
 
 
 Gracias a este trabajo, la Dirección General de la Seguridad Social ha realizado una depuración de la base de datos de policías locales, para llevar a cabo los estudios preceptivos y la determinación de los costes que implica la aplicación de los coeficientes reductores y el tipo adicional de cotización.

 
 
Publicado el 23/10/2015 en
 
 
 
 

miércoles, 21 de octubre de 2015

SABADELL TIRA ENDAVANT LA MUNICIPALITZACIO DE LA GRUA I LA ZONA BLAVA

L'equip de govern ha el·laborat un informe sobre la viabilitat d'assumir la gestió d'aquests serveis que ha estat positiu

L'executiu també revisarà el 2016 la neteja dels edificis públics i l'atenció domiciliària

 
 
 
Plaça d'aparcament de zona blava. Foto: Albert Segura

 
L'Ajuntament de Sabadell assumirà la gestió de la grua municipal i de la zona blava a principis de 2016. L'executiu ha decidit tirar endavant aquesta municipalització després que un informe econòmic hagi confirmat la seva viabilitat. Aquest és un primer pas per donar compliment a una de les principals promeses de l'executiu sabadellenc -format per ERC i La Crida - que es basa en municipalitzar diversos serveis públics per racionalitzar al màxim la despesa.

Segons ha explicat a Nació Sabadell el regidor de Nova Economia, Albert Boada, en els primers mesos de govern, el nou equip ha dut a terme un anàlisis de la caducitat de les concessions de la gestió dels serveis públics per determinar quines podien replantejar-se. "La municipalització només es pot dur a terme quan hi ha un contracte que caduca", comenta Boada que explica que aquest ha estat el cas dels de la zona blava i la grua municipal.

"Finalitzaven el 31 d'agost i el Ple va aprovar una pròrroga que acaba el 31 de desembre de 2015", comenta el regidor que explica que en aquest temps s'han analitzat els beneficis econòmics que pot reportar assumir aquestes gestions. "Només en el cas de la zona blava ja suposarà 250.000 euros d'estalvi", assegura. Així mateix assenyala que actualment s'està estudiant la fórmula que s'utilitza per establir si se'n fan càrrec empreses municipals.

Boada ha comentat que el proper contracte en finalitzar és el de l'atenció domiciliaria, que caduca el 2016, de forma que és el següent que s'estudiarà. Alhora, el de la neteja dels equipaments municipals caduca durant el 2017, per la qual cosa també està previst que es revisi al llarg de l'any vinent.

Tot i que la voluntat municipal també passa per municipalitzar grans serveis com l'aigua o la recollida de residus, Boada és realista i recorda que aquestes concessions finalitzen dintre de molts anys. Amb tot adverteix que en el cas d'Smatsa (neteja viària) cal dur a terme una "fiscalització de l'actual contracte" per determinar si s'ha dut a terme algun incompliment. "Si es verifiqués es podrien obrir expedients i en cas que sigui de forma reiterada podria portar a revisar el contracte de 18 milions d'euros actual", apunta.

"El que està clar és que des del govern municipal estem disposats a dur a terme totes les accions en aquesta línia de municipalitzar i racionalitzar els costos per poder invertir aquest estalvi en altres àmbits prioritaris com pot ser l'atenció a les famílies més necessitades", conclou Boada. 
 
 
 
 

miércoles, 7 de octubre de 2015

GUANYEM SABADELL VOL QUE ES REVISI EL FUNCIONAMENT DE LA GRUA MUNICIPAL

 

Denuncia que el sistema de retirada de vehicles ha tingut un afany recaptatori

Demanen que s'aposti per un nou model aprofitant que finalitza el contracte que tenia la concessió d'aquest servei

 
 
Marisol Martínez i Miquel Sler, regidors de Guanyem Sabadell. Foto: Guanyem Sabadell

Guanyem Sabadell reclama a la Policia Municipal que la grua de la ciutat "torni a vetllar pels interessos dels ciutadans i ciutadanes" i que s’allunyi de la "funció recaptatòria" que havia tingut el servei en etapes anteriors. Per això, i dins del marc de reconversió que s’està produïnt a l’organisme policial, la formació demana al cos que no arraconi aquest tema.

La força política considera que en aquesta nova etapa, cal que s’agilitzi la revisió de l’actual sistema de retirada de vehicles a Sabadell. En aquest sentit recorda que amb anterioritat ja s’havien denunciat les pràctiques indiscriminades d’aquest servei. "La grua havia esdevingut una font d’ingressos continuada gràcies a un protocol de funcionament on s’havia d’utilitzar entre 6 i 14 vegades cada dia", comenta la formació.

A més, afirma que s’havia creat la figura de l’Inspector Auxiliar de la Grua Municipal, que s'encarregava de supervisar cada retirada de vehicles sobre el terreny i enviar fotografies a la Policia Municipal que autoritzava el procediment des de la comissaria i de forma verbal.

"S’han de revisar tots els recursos que els ciutadans i lesciutadanes han presentat contra les sancions que qüestionem", comenta el regidor de Guanyem Sabadell, Miquel Soler, que va estar present a la junta extraordinària que es va realitzar per explicar el nou model policial. Per la seva banda, la portaveu del grup, Marisol Martínez, adverteix que "la gestió de la grua que s’ha fet fins ara forma part d’un model que Guanyem Sabadell no comparteix i que no tenia com objectiu millorar la convivència i la mobilitat de la ciutat sino que era una forma més de finançament molt qüestionable".

La finalització del contracte que tenia la concessió de la grua municipal fins ara permetrà que es realitzin els canvis necessaris perquè la retirada de vehicles es realitzi per part dels agents policials i que es garanteixi l’ús correcte d’aquest servei. Des de Guanyem Sabadell es celebra que el govern estigui treballant en aquesta línia i que segurament la ciutat tingui un nou model de forma bastant inmediata.
 
 
Publicado el 07/10/2015 en

EL GOVERN LOCAL VOL CONVERTIR LA POLICIA MUNICIPAL EN UN COS DE PROXIMITAT

La previsió és que en quatre anys es passi d’un model especialitzat a un generalista

Al juliol es van dissoldre bona part de les unitats especials i ara s'ha suprimit la d'antiavalots

 


Gorra de la Policia Municipal de Sabadell. Foto: Albert Segura
 

El nou projecte de la Policia Municipal de Sabadell preveu que en quatre anys aquest cos passi d’un model de policia especialitzada, amb més de 30 unitats, a una policia generalista, preventiva i de proximitat, amb la proximitat com a element vertebrador de tota la tasca policial.

D’aquesta manera, el Govern continua el procés per racionalitzar el servei de la Policia Municipal. De fet, ja s’està elaborant el servei propi de proximitat, pel que fa a funcions i horaris, que ha de permetre desplegar més agents en el territori.

En total la Policia Municipal compta amb 218 agents. Al juliol ja es va fer una primera reorganització, amb la dissolució de bona part de les unitats especials, i es va tornar
a assignar els agents al servei territorial de seguretat ciutadana. Entre ells els destinats a escortes, informes i la unitat de tir.

En el marc d’aquesta racionalització, l’1 d’octubre s’ha dissolt la unitat més especialitzada de la Policia Municipal, la de Suport i Recolzament (USR), motiu pel qual tots els seus membres han passat al servei ordinari i ja estan fent les tasques habituals del conjunt dels agents.
 
 
Publicado el 6/10/2015 en

EN QUINES PECES DEL CAS MERCUR ES PRESENTA L'AJUNTAMENT ?

 

Tal com informava iSabadell aquest dilluns a primera hora, finalment l’Ajuntament ha desencallat la personació com acusació particular al cas Mercuri. El consistori es presentarà a 22 de les peces separades del cas, més d’una trentena en total.

El consistori serà acusació particular, ja que considera que s’han pogut lesionar els interessos de la corporació municipal i dels cabals públics. A més, creuen que els fets han repercutit “molt negativament” en la imatge de Sabadell. De moment, els propis lletrats de l’Ajuntament assumiran la defensa jurídica del consistori. Una vegada es tingui tota la documentació, es decidirà si es contracta algun penalista extern.
 
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha informat a la Junta de Govern que el consistori es personarà en una vintena de peces, i en les que puguin sorgir en el futur si suposen un perjudici dels interessos municipals.
 
De moment, l’Ajuntament s’ha personat a les següents investigacions:
 
· Causa principal o número 1: presumpte delicte de suborn del que seria principal responsable i beneficiari Jordi Soriano. Està implicat l’exportaveu del Partit Popular a Sabadell, Jordi Soriano, així com diversos empresaris. Formen part d’aquesta causa tot allò relacionat amb l’ampliació del cementiri de Sabadell, la llicència de millora de la finca de ca n’Ustrell, les obres a Fira Sabadell i el centre cívic de Can Llong, a més de la requalificació d’una finca a Palau-Solità i Plegamans.
 
...../////.....
 
 
· Peça número 29: gestions efectuades davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya per part de Bustos en relació a la televisió Canal Català TV. També gestions en relació a la televisió local Metropolitan TV.
 
· Peça número 30: gestions de Manuel Bustos per retirar dues denúncies de trànsit a la seva parella i fill. Implica l’exalcalde i també l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran.
 
· Peça número 31: regularitat o no de les contractacions de diverses persones al Consorci d’Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès i al Consorci de Residus. Implica a Manuel Bustos.
 
· Peça número 33: s’investiga si l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el l'excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, l’antic cap d’Urbanisme, Manuel Somoza, i el cap dels Serveis Jurídics, Marcel Galofré, van ometre el seu deure de denunciar un presumpte suborn a Jordi Soriano