AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 16 de abril de 2016

ACUSEN SIS POLICIES MUNICIPALS DE SABADELL DE DESVIAR MIG MILLIÓ D'EUROS

PUBLICADO EN NACIO DIGITAL

 

Sis agents haurien cobrat plusos incompatibles

Quatre polítics s'haurien retirat multes

Apunten l’excap del cos investigat en el cas Mercuri, l’intendent Josep Miquel Duran

 



L’Associació Independent de Policies Municipals de Sabadell (AIPMS) ha presentat una denúncia davant del Jutjat de guàrdia de Sabadell en relació a les presumptes irregularitats detectades en el cos en els darrers anys. Concretament, el col·lectiu assegura que hi ha agents que van cobrar fins a mig milió d’euros en plusos de manera il·legal i que alguns polítics van fer retirar-se multes, un d’ells membre de l’actual consistori. Amb tot, assenyalen directament l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, investigat també en el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències.

La denúncia que han presentat aquest divendres, i que compta amb uns 60 folis, apunta que els fets s’haurien dut a terme en els darrers sis anys, i que passen pel cobrament indegut de plusos i complements atorgats per l’intendent Duran. “Són activitats incompatibles amb les funcions que desenvolupaven, i que es tradueixen en plusos de plena dedicació, escoltes, elaboració d’informes, suport i reforç, pertinença a la Unitat de Reforç Policial (URP, ja dissolta) i festivitats”, explica a NacióSabadell una font del col·lectiu.

Aquests plusos elevarien els diners percebuts per uns sis agents, tots ells membres actualment del cos, a una suma de mig milió d’euros. A banda, l’associació assegura que fins a quatre polítics s’haurien beneficiat de les seves influències i que haurien fet que els retiressin multes; un d’aquests polítics seria encara regidor a l’Ajuntament, sense que se n’hagi facilitat la identitat, mentre que una altre seria exalcaldessa d’un municipi veí, segons les fonts.

 



 Amb tot, els presumptes delictes detectats són els de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes, estafa a l’administració pública, malversació de diners públics, falsificació documental i tràfic d’influències.

L’Ajuntament investiga els fets

Segons ha pogut saber NacióSabadell, l’Ajuntament de Sabadell té coneixement d’aquests fets i ha posat en marxa una investigació, de la qual no en donaran més detalls mentre es mantingui oberta. Properament, a més, es convocarà la Subcomissió de Seguiment de la Policia Municipal, que es va crear el mandat passat. L’AIPMS, però, assegura que es va tard, donat que fa tres anys el ple va aprovar la creació d'aquesta subcomissió, que depèn del Consell Local de Seguretat, i que, diuen, encara no ha donat fruits.

El col·lectiu assegura, a més, que amb l’obertura de la investigació es podria ampliar el nombre de persones assenyalades, entre elles la responsable de Recursos Humans de l'Ajuntament, en considerar que no entenen que s’atorguessin les partides corresponents als plusos cobrats de manera presumptament indeguda. Així, la presentació de la denúncia respon a la voluntat de netejar la imatge del cos d'una vegada per totes i assenyalar públicament les pràctiques que l'han tacat en els darrers anys.


Publicado el 16/04/2016 en  http://www.naciodigital.cat/sabadell/noticia/6031/acusen/sis/policies/municipals/sabadell/desviar/mig/milio/euros


PUBLICADO EN EL DIARIO EL MUNDO

 


Al menos un sargento y un agente de la Policía Local de Sabadell cobraron presuntamente complementos durante años pese a no desempeñar las tareas por las que percibían dinero de más. Lo constató un informe interno del cuerpo en julio de 2015. Entre los dos, habrían ingresado sin justificación una cuantía que ronda los 70.000 euros. Estaban adscritos a unidades especiales creadas en el mandato del alcalde condenado Manuel Bustos y suprimidas por el gobierno que sustituyó a los socialistas.

Sus nombres figuran junto a otros cuatro miembros del cuerpo en una denuncia presentada en los juzgados de la ciudad. La demanda la firma la Asociación Independiente de Policías Municipales de Sabadell y sostiene que los seis obtuvieron extras supuestamente ilícitos. La entidad eleva el posible fraude en las retribuciones a 486.467,50 euros.

La denuncia estima que se habrían embolsado 365.765,36 euros a través de complementos, al margen del sueldo, a lo que se añaden 120.702,14 euros de cuotas a la Seguridad Social correspondientes a las remuneraciones extraordinarias. Todos formaron parte de divisiones disueltas tras la alternancia al frente del Ayuntamiento, cuando también cesaron los pluses en cuestión.

De acuerdo a un dictamen ordenado por la jefa interina de la propia Policía, el sargento dirigió la Unidad de Refuerzo Policial hasta abril de 2012; desde entonces y hasta junio de 2015, continuó recabando 14 pluses al año de 645,26 euros cada uno, como si aún comandara esa suerte de antidisturbios pese a que se le había trasladado a otras responsabilidades, en las que no le correspondía el extra. En cambio, no se concedió la gratificación a su sucesor, según los denunciantes.

El otro agente al que el documento alude estaba agregado a un departamento dependiente de la extinta Unidad de Refuerzo Policial. Aun así, ingresaba 480,93 euros propios de las unidades de Escoltas e Informes, a las que no había pertenecido, e incompatible con otro complemento que percibía, por jornada partida.

A raíz del informe fechado después del cambio en la Alcaldía de Sabadell, el ejecutivo local asegura que abrió un expediente a los dos efectivos mencionados en él. Las pesquisas están pendientes de resolverse. "Estamos a la espera de que el intendente se reincorpore y dé su versión de los hechos y por qué se concedieron los pluses", explica el concejal de Servicios Centrales, Albert Boada.

A diferencia de lo que refiere la denuncia interpuesta, el gobierno no confirma más que esos dos posibles casos de cobros anómalos. La asociación policial que ha trasladado el asunto a la Justicia recrimina que el gabinete local no haya impulsado la prometida comisión de investigación en torno al cuerpo ni haya recuperado aún los importes que cree mal transferidos. En ese sentido, prevé solicitar al Tribunal de Cuentas que inicie un expediente de responsabilidad contable contra el Ayuntamiento, que encabeza el alcalde republicano Juli Fernàndez.

Que el Consistorio exija el reintegro o emprenda alguna medida se supedita a que antes se manifieste el otrora máximo mando policial, Josep Miquel Duran, imputado en el caso Mercurio de presunta corrupción por, entre otros hechos, retirar supuestamente multas a la pareja y un hijo de Bustos. Está de baja desde que el PSC dejó de mandar.

La denuncia se dirige contra el intendente y otros, como el inspector Antoni Sánchez o el ex concejal de Seguridad Cristian Sánchez, aparte de los seis policías. A tres se los vincula a la unidad de informes, a las órdenes de Duran, a la que la oposición de Bustos acusó de opacidad y posible espionaje.

La demanda indica que se los habría remunerado de modo irregular por días festivos y calcula que recibieron las mayores gratificaciones, con 70.602, 82.921 y 105.140 euros en algo más de cinco años, aparte del salario.

Uno de ellos cobró presuntamente aun sin haber sido asignado a la controvertida escuadra. La asociación policial cataloga los pagos de "desorbitados" y como un premio del intendente, "ya que no consta ningún tipo de archivo de los trabajos que se hayan realizado".


Publicado el 17/04/2016 en  http://www.elmundo.es/cataluna/2016/04/17/5712767446163f25098b4633.html


PUBLICADO EN DIARIO I.SABADELL.CAT

 

  •  

    L’entitat de policies creu que Duran va repartir entre els seus fidels uns 500.000 euros de forma irregular.

  • Denuncien també dos càrrecs polítics per presumpte tràfic d’influències.

     

L’Associació Independent de la Policia Municipal de Sabadell ha denunciat davant els tribunals una presumpta trama dins del cos protagonitzada per l’intendent Josep Miquel Duran i un grup de col·laboradors. Els fets es denuncien ara i es calcula que s’haurien cobrat de forma indeguda mig milió d’euros. Bàsicament, es tracta de l’assignació de plusos salarials de forma irregular per l’assignació a una o diverses unitats especials.

 

L’entitat ha denunciat a través dels mitjans des dels seus inicis la política de recursos humans, remuneracions i hores extra de l’intendent de la Policia Municipal Josep Miquel Duran .

Duran està imputat en diverses peces del cas Mercuri i de baixa mèdica des d’un parell de dies abans del canvi de govern. Ara l’entitat crítica va més enllà i porten el cas als tribunals. Denuncien Duran, el seu número 2 Antoni Sánchez Cortés, el sergent responsable de la unitat de compres i cinc agents més.

L’Associació Independent de la Policia Municipal de Sabadell ha presentat al jutjat un document extens, al qual ha tingut accés iSabadell, mantenint que es podrien haver comès tot un llarg seguit d’il·lícits: prevaricació, omissió del deure de perseguir el delicte, estafa a l’administració pública, malversació de fons públics, falsificació de documents i tràfic d’influències.


Basen la major part de la denúncia en l’assignació de plusos salarials a un seguit d’agents de la màxima confiança de Duran i Sánchez Cortés. Uns plusos per formar part de les unitats d’informació, tir, canina, suport i reforç, per treballar en jornada partida, en festius, per plena dedicació o altres motius, que segons l’Associació Independent de la Policia, es van assignar de forma irregular. En alguns casos, es donaven plusos per formar part d’unitats on no estaven assignat de forma jeràrquica. En altres s’atorgaven a la vegada plusos el cobrament dels quals era incompatible. Es calcula que Duran va atorgar entre els seus fidels 486.467 euros entre els anys 2009 i 2015. Fonts públics pagat, segons l’entitat policial, de forma irregular.

“Recursos Humans té coneixement per activa i per passiva”

Part de les unitats especials es van dissoldre amb l’entrada a l’alcaldia de Juli Fernàndez. I fins i tot un comandament policial va posar en coneixement de la direcció de Recursos Humans l’any 2015 els indicis d’irregularitats en dues ocasions (juliol i octubre). La denúncia manté que des de Recursos Humans no es va prendre cap acció.
No es pot descartar la complicitat d’algun responsable d’aquest departament davant la nul·la actuació davant uns fets tan greus que es denuncien. El departament de Recursos Humans ha tingut i té coneixement d’aquests fets per activa i per passiva”, manté l’associació denunciant.
L’Associació Independent de la Policia Municipal exhorta l’executiu quatripartit a emprendre accions i els recorda que una moció del ple va donar llum verda a crear una comissió d’investigació a la Policia Municipal. Lamenten però que l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que també és responsable polític del cos, té un escrit a la seva disposició amb aquests fets des de fa uns mesos i no hagi pres cap mesura.
La denúncia es va presentar divendres al jutja de guàrdia i a la fiscalia de Sabadell. Encara té un llarg camí per davant.

El regidor Cristian Sánchez i l’alcaldessa de Tossa

La denúncia també esmenta el regidor socialista Cristian Sánchez i l’exalcaldessa de Tossa, Immaculada Colom. L’associació denuncia que, amb la mediació en un cas de Duran i en l’altre de Sánchez Cortés, van poder retirar els seus vehicles del dipòsit municipal sense pagar la taxa corresponent, d’uns 120 euros. L’entitat creu que es podria tractar de tràfic d’influències. Els fets van tenir lloc el 9 d’abril de 2008 en el cas de Colom i el 4 de setembre de 2010 en el cas de Cristian Sánchez que és regidor socialista des de l’any 2013 però ja treballava al consistori en el moment dels fets. La denúncia explicita un parell de casos similars més.


Publicado el 17/04/2016 en  http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/lassociacio-independent-de-la-policia-municipal-porta-als-tribunals-els-plusos-de-lintendent-duran/

1 comentario: