AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

jueves, 28 de abril de 2016

SBDLC DEMANA RETIRAR TOTA RESPONSABILITAT POLICIAL A JOSE MIQUEL DURAN

 PUBLICADO EN I.SABADELL.CAT

 

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demana al govern municipal més fermesa per evitar que la Policia Municipal tingui de comandament una persona imputada per delictes contra l’administració pública. L’intendent de la Policia, Josep Miquel Duran, va tornar al seu lloc de feina dilluns després d’un any de baixa.

 

Malgrat que Duran va agafar vacances unes hores després i que quan torni del seu descans ja tindrà un superior, Joan Antoni Quesada, la plataforma que exerceix l’acusació popular al cas Mercuri demana al quatripartit d’esquerres més fermesa per apartar Duran de les seves responsabilitats, i més celeritat per obrir un expedient administratiu que determini si va dur a terme actuacions irregulars.

Duran va agafar la baixa mèdica 48 hores abans del canvi de govern a l’ajuntament de Sabadell. I com va publicar iSabadell aquest dilluns (més info: ‘L’investigat intendent Duran, de nou a la Policia‘), aquest 25 d’abril es va presentar al seu lloc de feina amb l’alta mèdica, disposat a recuperar el comandament del servei policial. Ha estat gairebé un any de baixa i va tornar una setmana abans de tenir un superior, el nou Intendent major de la Policia, Joan Antoni Quesada.

Aquesta actitud, al nostre entendre, desafiant i provocadora del senyor Duran, representa un menyspreu per la funció pública, per la ciutat i pel cos de la Policia municipal. Davant d’aquesta situació, des de la Plataforma SBDLC demanem al govern municipal la màxima fermesa política per a prendre les mesures necessàries per apartar-lo de les responsabilitats dins la Policia municipal, alhora que reclamem més celeritat en l’obertura de l’expedient administratiu per determinar quines actuacions irregulars hagi pogut cometre mentre exercia el màxim comandament policial”, assegura l’entitat, formada per partits d’esquerres (ERC, ICV, EUiA, Entesa, CUP, Guanyem i ciutadans a títol individual), que exerceix l’acusació popular en bona part de les peces que conformen el cas Mercuri.

Duran està sent investigat en la peça sobre els abocaments irregulars a la finca de Can Xupa, per treure multes de trànsit i per omissió del deure de perseguir el delicte. “Uns presumptes delictes molts greus que infligeixen tot principi d’un funcionari públic”, assegura Sabadell Lliure de Corrupció. L’intendent de la Policia Municipal va anar a treballar dilluns però ja no ha tornat. 

Ha agafat vacances. És la sortida que ha trobat el quatripartit encapçalat per Juli Fernàndez per evitar un cap de la Policia Municipal imputat fins que s’incorpori al cos el nou Intendent major, Joan Antoni Quesada, el proper 1 de maig.

 

PUBLICADO EN NACIO DIGITAL

 

L’excap de la Policia Municipal va reincorporar-se al cos dilluns després de fer baixa amb el canvi de govern local

Asseguren que volia agafar les regnes del cos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció denuncia que l’intendent en cap de la Policia Municipal de Sabadell, Josep Miquel Duran, ha volgut agafar les regnes del cos després de fer baixa des del canvi de govern a Sabadell. Per aquest motiu, el col·lectiu demana a l’executiu local que eviti que Duran torni a liderar el cos, a l’espera de la incorporació com a intendent major el proper 1 de maig de Joan Antoni Quesada.

En un comunicat, la plataforma “deplora” la “maniobra” de Duran, que consideren que vol tornar al capdavant de la Policia Municipal. Detallen que es va personar dilluns a les dependències municipals “disposat a recuperar el comandament del servei policial com si re no hagués passat, després d’un any d’haver agafat una baixa mèdica de dubtosa credibilitat”.

Duran està investigat per haver comés, presumptament, diversos delictes. En la peça nº 6 de Can Xupa,  hi apareix per un presumpte delicte de permissivitat, en la peça nº 30 per un possible delicte per la retirada de multes de trànsit i en la peça 33 pel presumpte delicte d’omissió del deure de perseguir delictes. “Uns presumptes delictes molt greus que infligeixen tot principi d’un funcionari públic, aquesta actitud, al nostre entendre, desafiant i provocadora representa un menyspreu per la funció pública, per la ciutat i pel cos de la Policia Municipal”, apunta el col·lectiu.

Per aquest motiu, demanen al govern municipal que apartin Duran de les seves responsabilitats al cos, on actualment és Pepi Llonch qui es troba al capdavant de la Policia Municipal. Això serà fins dilluns, quan Joan Antoni Quesada agafarà les regnes. Serà llavors quan s’haurà de determinar en quin grau i càrrec queda situat Duran.

 

Publicado el 28/04/2016 en  http://www.naciodigital.cat/sabadell/noticia/6232/sbdlc/demana/retirar/tota/responsabilitat/policial/josep/miquel/duran

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario