AIPMS

ASOCIACION INDEPENDIENTE DE POLICIA MUNICIPAL DE SABADELL - Los comentarios son a titulo personal.
PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE CUALQUIER ARTICULO o FOTOGRAFIA

sábado, 29 de noviembre de 2014

EUiA i ICV de Sabadell DEMANEN LA NUL.LITAT DEL PROCEDIMENT DE LA GRUA MUNICIPAL

 
 
 
 
 
Ambdós grups denuncien l’afany exclusivament recaptatori d’aquest servei, en mans privades, en un recurs
   
Els grups municipals d’EUiA i d’ICV a l’Ajuntament de Sabadell han demanat, mitjançant la interposició d’un recurs, la nul·litat del procediment pel qual es gestiona la grua municipal. Ambdós grups ho van anunciar aquest dijous, en una roda de premsa en què van

denunciar també l’afany “exclusivament recaptatori” que guia actualment la gestió d’aquest servei. EUiA i ICV recullen així una reivindicació de la ‘Plataforma contra grues i radars’ de la cocapital del Vallès Occidental.

L’Ajuntament de Sabadell té establert una normativa de funcionament de la grua municipal pel qual treballadors d’una empresa subcontractada actuen als carrers de la ciutat realitzant funcions que són reservades als agents de policia.
 
D’aquesta forma, són aquests treballadors i no funcionaris policials els qui valoren lliurement si cal retirar vehicles de la via pública i recau en ells valorar si el vehicle detectat infringeix algun precepte normatiu sobre estacionament, van explicar EUiA i ICV en la roda de premsa, en la qual van anunciar també que en els darrers temps han tingut coneixement de nombroses queixes formulades per ciutadans i ciutadanes que entenen que s’ha comès un acte injust en l’actuació sobre el seu vehicle.
 
En aquests casos, a més, no han pogut explicar-se davant cap agent de policia ja que qui realitzava els tràmits era el treballador d’una empresa que actua, seguint el protocol que EUiA i ICV denuncien.
 
Davant d’això la portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, Marisol Martínez, va anunciar que ha interposat el recurs per tal que es dicti una resolució de l’Alcalde que declari la nul·litat, en no estar ajustada a dret, del procediment de retirada de la grua al municipi de Sabadell.
 
En aquest recurs, Martínez li recorda la sentència del jutjat número 3 del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, que determina que les actuacions d’aquestes empreses i els seus treballadors no estan protegides per la presumpció de veracitat que sí tenen els agents de policia.
 
També que la llei de forces i cossos de seguretat i la de les Policies locals de Catalunya estableixen que la Policia Local és l’única competent en aquesta matèria i són els que han de verificar, de forma directa, que el vehicle constitueixi un perill, causi greus pertorbacions a la circulació de vehicles o vianants o al funcionament d’algun servei públic o deteriori el patrimoni o quan hi hagi indicis d’abandonament del vehicle.
 
Els grups municipals d’EUiA i ICV han comptat amb el suport de la “Plataforma contra l’abús de grua i radars” de Sabadell, que uneix a més d’un centenar de persones i que a través de la seva portaveu, Mireia Marín, ha intervingut a la roda de premsa, tot remarcant la indefensió en què es troben les persones que han estat víctimes d’aquestes pràctiques i com continuament segueixen rebent nous casos de ciutadans i ciutadanes que no saben com defensar-se del que consideren és una agressió als seus drets.
 
 
 
Publicado el 28/11/2014 en http://www.euia.cat/pagina.php?idp=9194

No hay comentarios:

Publicar un comentario